• Publicerat 18 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hammarby tog planenligt en trepoängare i Svenska cup-premiären hemma mot Varberg under måndagskvällen. 3-0 mot Varberg slutade mötet på Tele2 Arena och FD:s utsände Casper Nordqvist ger nedan sin bild av matchen.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER HAMMARBY – VARBERG 3-0

Din bild av första halvlek?

– Det var åka av direkt. Drömanfall i sjunde minuten och 1-0 Hammarby genom kapten Nikola Djurdjic. Förarbetet stod Jeppe Andersen och Simon Sandberg för. 2-0 hade också de flesta räknat in efter dryga halvtimmen spelad när Sander Svendsen på Toni Kroos-manér skruvade in 2-0 i krysset från snäv vinkel. Domaren hade dock inte blåst och frisparken tvingades slås om. Svendsen bedrövad förstås. 1-0 till Bajen i pausvilan.

Men Svendsen fick revansch i andra?

– Ja, mycket vackert mål dessutom. Djurdjic frispelade norrmannen som skottfintade ner sin försvarare och placerade in bollen i det öppna målet. Lite Marcus Allbäck-vibbar från målet han gjorde mot Spanien på Råsunda 2006! Svendsen mycket bra i kväll och har också börjat 2019 på ett fint sätt. Måste kännas som en lättnad efter det blytunga fjolåret.

Andra halvlek dock ingen sprakande tillställning va?

– Nej, stora delar var rena sömnpillret. Ibland hände det dock grejer, som Svendsens balja och Varbergs ribba i slutet. Hallänningarna hade en stolpträff i första också, så helt ofarliga var superettanlaget inte. 3-0 på stopptid efter mål av Mats Solheim, framspelad av nya stjärnskottet Kossounou Odilon!

Vi måste prata Odilon, född 2001! Vad säger du om honom?

– Tja. Bajen har själva haussat upp ivorianen som ett större fynd än Joseph Aidoo. Nu fick mittbacken komma in på mittfältet – där han såg mycket intressant ut. Härlig dragning och framspelning fram till 3-0-målet och det råder inga tvivel om att Bajenfansen fick se något väldigt spännande i dag och ett namn som kan bli något riktigt stort framöver. Håll i er, Odilon är på allvar nu!

Nikola Djurdjic med bindeln i dag. Ska han vara Bajens kapten?

– På planen är han helt klart den ledare Hammarby behöver och ur det perspektivet är bindeln given. Hur serben är utanför banan däremot, det vet jag inte. Kanske att det finns andra mer lämpade namn för kaptensbindeln där. Men utåt sett, av det vi ser när det vankas match, ja då är Djurdjic kaptensmaterial så det skriker om det!