Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Han är yttern som under söndagens Svenska cup-premiär opererade som offensiv mittfältare. Djurgårdens Jonathan Ring glänste centralt på Tele2 Arena i 2-1-segern mot Frej och är själv belåten över sin nya position.
– Jag kom mer rättvänd nu än under hela förra året, säger han till FotbollDirekt.se.

Djurgården vann under söndagen sin premiär i Svenska cup-gruppspelet med 2-1 hemma mot Frej.

Jonathan Ring för dagen offensiv mittfältare, som annars under hela förra säsongen användes som ytter. I sin nya roll visade 27-åringen klass och han själv ser ett lyft på ett eget plan jämfört med i fjol.

– Det kändes mycket bättre. Jag kom mer rättvänd nu än under hela förra året kändes det som, så det är positivt. Man kan vända upp snabbare och jag hittade en bra yta. Jag hade aldrig tidigare spelat i den här positionen men det funkade okej. Det här var första matchen så om jag fortsätter blir det bara bättre och bättre. Jag fick ha mycket boll i dag och det gillar jag, berättar Ring för FotbollDirekt.se.

Nu tänker man kanske att det är du som ska vara Djurgårdens nya tia på mittfältet, men så finns ju Astrit Ajdarevic som satt på läktaren i dag. Hur ser planen ut för din del?

– Det vet jag inte, det är tränarna som bestämmer men jag spelar gärna tillsammans med Astrit och jag hoppas att jag får göra det.

Matchen i dag mot Frej, det kändes som att det blev onödigt spännande? Ni borde ju ha vunnit med större siffror?

– Jag tycker att vi gör en ganska bra match, förutom att vi inte gör tillräckligt med mål då som du själv säger. Vi måste slipa på det där. Det var likadant i första träningsmatchen för i år, vi hade mycket chanser utan att få in bollen. Det är något vi måste förbättra. Samtidigt är det viktiga att vi spelar bra, då kommer målen också att komma till slut.

Att ni nu lirar 4-3-3, det känns som att det passar er väldigt bra?

– Ja, vi har många snabba, bollskickliga spelare. Vi vågar spela mer nu och har ett bättre och större bollinnehav. Snabba spelare på kanterna som är bra i en mot en-situationer.

Nästa helg väntar Hässleholm på bortaplan för Djurgården, ett Hässleholm som åkte på pumpen med hela 5-1 under söndagen mot Elfsborg. Just Borås-laget gästar Tele2 Arena sista gruppspelsomgången och för Jonathan Ring är det sex poäng i återstående två matcher som gäller.

– Det är bara att åka till till Hässleholm och vinna och troligtvis kommer vi behöva vinna mot Elfsborg i sista matchen också.