• Publicerat 17 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Östersunds spännande nyförvärv Ravel Morrison har en stökig karriär bakom sig. Nu berättar han om den tuffa tiden i den senaste klubben Lazio.
– Depression kommer till en väldigt lätt i fotbollen, säger han till The Times.

Ravel Morrison skrev nyligen på ett korttidskontrakt med Östersund. Manchester United-talangen som har en minst sagt speciell karriär bakom sig med bland annat spel i Mexiko, West Ham, Cardiff, Birmingham och en rad andra klubbadresser.

Mittfältarens senaste klubb var den italienska storklubben Lazio och i en stor intervju med den brittiska tidningen The Times berättar han nu om den tuffa tiden i klubben:

– Depression kommer till en väldigt lätt i fotbollen. Jag kan berätta att flera spelare har haft det, men de säger de inte offentligt. Det blir lätt mörka stunder. Under tiden i Lazio kändes det som att jag inte fungerade på ett korrekt sätt. Det kändes bara som att jag var nedsjunken. Jag hade gått från att spela bra i Mexiko till att vara tillbaka i Lazio och där var jag helt ute ur bilden, jag var inte duglig för att spela fotboll, inte duglig till att göra någonting. Jag ville lämna, men klubben satte stopp för ett par flyttar. Det kom till en punkt där jag inte uppskattade livet längre. Jag ville inte göra någonting, kunde inte göra någonting. Det var inte kul. Jag var tvungen att ge mig av.

Den forne supertalangen hade samtal med ett flertalet klubbar, bland annat skotska Rangers. Dör fick Morrison chansen att bekanta sig med legendaren Steven Gerrard:

– Han är en fotbollslegender och han var redo på att sätta sig ned för att prata. Vissa äldre managers skulle inte erbjuda det. Min agent pratade med en annan manager, i Championship, som bara sa: ”Nej, han kommer inte att passa in här”. Min agent bad sedan honom att göra lite research och prata med sådana som arbetat med mig. Managern kom tillbaka och sa: ”Okej, men han jobbar inte hårt nog”. ”Har du sett honom spela?”. ”Inte nyligen”. Det är bara bortförklaringar. För många tränare säger nej eftersom de har en dålig bild av mig från tio år sedan.

Morrison fick i går debutera för ÖFK i cupmötet med Halmstads BK.