• Publicerat 17 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Malmö mötte i dag Degerfors i premiären av Svenska Cupen. Hemvändaren Erdal Rakip gick in direkt från start i en kraftigt roterad MFF-elva.

Malmö gjorde i dag entre i Svensk Cupen, när laget ställdes mot Degerfors på hemmaplan. Laget kom till spel med en elva som var kraftigt roterad, där bland annat hemvändaren Erdal Rakip gick in på det central mittfältet.

Matchen då, den vann Malmö efter otroliga 90 minuter, till sist stod det 3-2 på tavlan till MFF. Annars var det ett Degerfors som gjorde livet surt för hemmalaget med sina kvicka omställningar och var faktiskt värda minst en poäng i dag. Johan Dahlin var MFF:s bästa spelare och det säger i stort sett allt.

En som också var klart besviken med resultat var Degerfors- tränaren Stefan Jacobsson.

Jag tycker laget borde gjort tre fyra mål i den första halvleken, säger han besviket till Cmore efter matchen.

Startelvor:

Malmö FF: Dahlin – Andersson, Nielsen, Ahmedhodzic – Larsson, Bachirou, Rakip, Gall, Binaku – Antonsson, Strandberg.

Degerfors:  Miskic – Janevski, Ekroth, Viktorsson – Granath, Ladan, Gravius, Wright – Alm, Götesson, Astvald.

Liverapport följer nedan:

Där är matchen igång mellan Malmö FF och Degerfors.

Matchminut 10:

I den andra minuten får Degerfors tre hörnor på raken, varav en resulterar i ett skott som Dahlin kan tippa precis över ribban. Degerfors annars med mycket boll så här i inledningen av matchen – MFF avvaktar. I prick den åttonde minuten får Alm ett jätteläge i bortalaget – helt fri lägger han bollen rätt på MFF-målvakten som gör en fin benparad.

Matchminut 20:

Degerfors rullar upp Malmö och ett jätteläge uppstår mitt i straffområdet – bollen ska bara läggas in. Men en MFF-försvarare kan i sista sekunden täcka bort på mållinjen, vilken chans att ta ledningen. Hemmalaget får sedan till en farlig möjlighet i samband med en hörna – Ahmedhodzic når högst och kan så när pricka in 1-0 med pannan.

Matchminut 30:

Degerfors fortsätter att skapa läge på läge. Först ett skott som Dahlin kan styra ut till en hörna och på den blir det otroligt farligt. Bollen skarvas ner längs med mållinjen och Götesson ska på bortre bara peta in 1-0 men hinner inte sätta dit foten. Degerfors följer sedan upp de båda chanserna med att fortsätta att trycka på. Nära dubbla frilägen via fina löp. Malmö då, Romain Gall skapar sig utrymme med hjälp av en läcker tvåfotare, skottet dock svagt.

Matchminut 40: 

Gall fortsätter att vara företagsam på sin kant och får till ett farligt inspel som Degerfors-keepern tvingas agera på. Götesson får också han nya lägen i matchen när han springer sig fri, vinkeln är likväl svag och skottet går i gaveln. MFF etablerar lite tryck utanför bortalagets straffområde och åter är det Gall som får läget, men avslutet är på nytt ganska dåligt. Matchbilden dock fortsatt jämn mellan de båda lagen, möjligen att de himmelsblå kopplat ett litet grepp.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL

Det är Gall som är inblandad igen efter att han snurrat upp Degerfors försvaret duktigt på kanten, ett inspel senare har Marcus Antonsson prickat in 1-0-målet. Något oförtjänt med tanke på bortalagets lägen.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL

Degerfors kan till slut inte missa efter en jättetavla av Dahlin i målet. Målvakten springer ut för att styra av ett friläge men bollen studsar över honom och en fri Alm kan enkelt placera in 1-1.

Paus.

MFF-målvakten Johan Dahlin riktigt förbaskad i paus, detta är under all kritik utbrister han i halvtidsintervjun med Cmore.

Andra halvlek är igång.

Matchminut 55: 

Carlos Strandberg får ett jätteläge efter att han lite av slump fått bollen till sig i straffområdet, avslutet är kvickt men täckts ändå. Malmö har börjat den andra halvleken mycket bra och har ett helt annat stäm i spelet kombinerat med ett snabbare tempo. Dessutom har de båda kanonerna Anders Christiansen och Fouad Bachirou kommit in på banan.

Matchminut 65: 

Strandberg springer sig fri och sätter bollen i nät, enda problemet han är offside. Det svänger snabbt Alm med ett fint genombrott åt andra hållet, han tvingar Dahlin till en jätteräddning. På den efterföljande hörnan blir det flipperspel och bollen är så när att leta sig in i MFF-målet. Strandberg är framme med en nick i den bortre ytan men bollen får ingen fart utan kan enkelt plockas ner av Degerfors-keepern. Hur länge ska det här hålla för bortalaget – än så länge hänger de med riktigt bra.

Den hete Strandberg löper sig fri men skottet går rakt på.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL Lasse Nielsen

I den 70:e minuten kan Nielsen bara sätta pannan till efter ett smörinlägg från den nyinsatte Christiansen. Nu kan väl inte Degerfors komma tillbaka.

Malmö FF har nu helt taget i över matchbilden. Degerforsspelarna ser slitna ut. Men så sticker bortalaget fram i ett kontringsförsök och Kevin Wright blir fälld i straffområdet – solklar straff, otroligt.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL

Ladan placerar säkert in straffen i mål, mitt i det närmare bestämt. Vilken match vi har. Nu har Markus Rosenberg kommit in också.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL

Gall kan pricka dit 3-2 i den 81:e minuten efter ett mycket vackert distansskot från cirka 25 meter. Tre mål inom loppet av tio minuter alltså. Nu måste det väl ändå vara avgjort.

SLUT: 

Malmö vinner en otrolig match som till sist slutar 3-2. Degerfors gjorde livet surt för hemmalaget med sina kvicka omställningar och var värda minst en poäng i dag. Johan Dahlin var MFF:s bästa spelare och det säger i stort sätt allt.

Degerfors-tränaren konstaterar besviket att laget borde ha gjort tre fyra mål i första halvlek i eftermatchenintervjun med Cmore.