Okategoriserat

Norrköping vann med klara siffror – Värnamo aldrig nära

IFK Norrköping mötte i dag IFK Värnamo i Svenska Cupen-premiären. Då gick nyförvärvet Sead Haksabanovic in från start i 3-1-segern.

IFK Norrköping ställde upp med ett spännande lag mot Värnamo. Hemvändaren Christoffer Nyman lämnas dock utanför truppen på grund av skada. Däremot fick ett annat nyförvärv starta – Sead Haksabanovic.

Det var annars ett Peking som i den 25:e minuten kunde ta ledningen via en straffspark efter att Kalle Holmberg blivit nedriven i straffområdet  Anfallaren var därefter åter nära två gånger om, men mäktade inte med ytterligare ett mål före halvtid.

I den andra halvlek fortsatte Peking att skapa lägen. Jordan Larsson var bra matchen igenom och var först nära med ett avslut i stolpen innan han kunde placera in 2-0 på pass från Holmberg.

Värnamo kunde sedan reducera med tio minuter kvar, men den lyckan blev kortvarig. Nästan direkt efteråt kunde Holmberg fastställa slutresultatet 3-1.

– Det är alltid kul att göra mål som anfallare och det har börjat bra med några mål här, så det är skönt att det får fortsätta. Jag skulle säkert gjort något till, men det är tidigt på säsongen, så det var i varje fall skönt att sätta dit en, säger Larsson till C More efter matchen.

Startelvorna:

IFK Norrköping: Pettersson – Krogh Gerson, Larsen, Dagerstål – Smith, Thern, Fransson, Haksabanovic, Thorarinsson – Larsson, Holmberg.

IFK Värnamo: Hellman – Karlsson Simola, Lissette, de Vries, Winberg – Lindblad, Vindehall, Siljander – Ajdarevic, Souza Alves, Ask.

Liverapport följer nedan:

Matchen är igång:

Matchminut 10:

Värnamo får knappt låna bollen i inledningen av matchen utan Peking tar tag i taktpinnen direkt från start på ett i stort sätt tomt Östgötaporten. Ingen riktigt het målchans likväl i matchen förutom en liten gratischans som gick till Kalle Holmberg efter slarv men avslutet var inte av högsta kvalité. Jordan Larsson får även han ett fint läge men nicken är tam i avslutningsögonblicket.

Matchminut 20:

Sead Haksabanovic vänder och vrider på kanten och spelar till slut in en boll som blir farlig. Fortsatt fullt bollinnehav från Peking, som ser fina ut. Kalle Holmberg försöker dra till med ett skott utanför straffområdet men får se det gå i blocken hos Värnamo-försvaret. Ett bortalag som sedan sticker upp i en sällsynt attack där det blir helt fritt på bortre, anfallaren tar emot men avslutar svagt.

Matchminut 30:

En ordentligt smäll i den 22:e minuten när Holmberg springer ihop med en Värnamo-spelaren. Han är dock uppe på benen igen efter att nån minut liggandes på planen, skönt att se. Jordan Larsson rinner igenom på kanten och får in ett farligt inspel, som dock inte resulterar i mål. Larsson har sett pigg ut här i inledningen av matchen. Blir det hans år i år kanske. Värnamo har väldigt svårt att ta sig över den egna planhalvan till och med. Norrköping letar ständigt inlägg från kanten – en av fördelarna med ett 3-5-2-system. Efter en hörna blir det dubbelavslut i farligt läge.

Matchminut 35:

Värnamo får chansen att kontra efter hörna och gör det med framgång. Laget kommer spelar sig fram till en fin möjlighet. Larsson framme igen men blir nekade i sista sekunden av en försvarare.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL Kalle Holmberg.

Norrköping tilldelas straff efter att Holmberg dragits ner i straffområdet. Han tar själv seden hand om straffen och prickar dit den säkert i den bortre gaveln.

PAUS

Norrköping får ytterligare en chans till att göra 2-0 i matchen men skottet är felplacerat. Holmberg får sedan ett jätteläge men lobbar fri med målvakten bollen över. Hemmalaget ser i övrigt spelsugna ut och har stundtals imponerat. Värnamo då, de har inte alls kommit till utan har mest fått jaga skuggor här i den första halvleken. Precis i slutet kunde Souza Alves skaffa sig ett öppet läge men skotten var svagt och Isak Pettersson kunde enkelt fånga in bollen.

Andra halvlek igång.

Matchminut 55:

Dagerstål tar sig fram till ett avslut från kanten men avsluter rätt på Degerfors-keepern. Norrköping verkar vilja döda det här tidigt, de lägger i ytterligare en växel här i början av andra halvlek. Hemmalaget kommer i våg efter våg nu. Halvchanser mest hela tiden. Kan bli svettiga 45 minuter för Värnamo. Det får inte låna bollen, 2-0-målet hänger nu i luften.

Matchminut 65:

Inspel snett inåt bakåt till Larsson som vänder på en fem öring och klappar till ett skott som tar i insida stolpe, mycket nära. Kort senare är Larsson framme igen med ett nickförsök från straffområdes linjen. En riktig indianare leder fram till att Simon Thern får helt fritt skottfält men skjuter högt över, vilken miss. Värnamo ha inget motmedel till Peking i nuläget

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL

Där satt den, Jordan Larsson trycker in 2-0 efter ett fint inspel av Kalle Holmberg, välförtjänt sätt till matchbilden.

Matchminut 75:

Matchen kändes avgjord, men just då reducerar Värnamo fram till 1-2, Souza Alves är det som trycker dit bollen i nät efter ett mycket fint anfall. Nu kanske det blir lite spänning sista tio.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL

Det tog inte lång tid, i anfallet efter kan Holmberg avsluta kyligt fram till 3-1. Då kändes det väl ändå avgjort. Fullt rättvist ska sägas också.

Matchminut 80:

Kort efter får Larsson ett friläge och försöker med en chipp, men den faller platt och målvakten kan enkelt fånga in bollen.

SLUT:

Norrköping vinner med klara 3-1 mot ett Värnamo som kämpade länge och väl. På slutet spelade Peking ut hela sitt register och lekte faktiskt lite med bortalaget. En imponerande insats rakt igenom.

Det blir minst sagt spännande att följa Norrköping kommande säsong.