• Publicerat 17 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgården med seger i dag på Tele2 Arena i Svenska cup-premiären hemma mot Frej. Blåränderna vann med 2-1 efter mål av Kevin Walker och nyförvärvet Aslak Fonn Witry. 

Djurgården inledde i dag sin tävlingssäsong på allvar när man ställdes mot Frej i Svenska cupens första omgång. Laget ställde upp med en intressant elva där flera nyförvärv mönstrades, bland annat de två norska nyförvärven Per Kristian Bråtveit och Aslak Fonn Witry som gick in från start.
Astrit Ajdarevic som kanske är den allra tyngsta värvningen inför säsongen återfanns inte i truppen – inte heller Erik Johansson, Jonathan Augustinsson eller Mohamed Buya Turay.

Två jättelägen direkt i upptakten av drabbningen i Stockholm – och två gånger om var det Djurgårdens anfallsförvärv Bergmark Wiberg som fick dessa. Först ett lurigt skott tätt utanför, andra gången en nick från nära håll och då strålande räddning av Olsson i Frej-kassen.

PK Bråtveit med fin räddning på Frej-skott utanför straffområdet. Detta efter kvarten spelad.

Minuten därpå Bärkroth igenom för Djurgården som fri inne i straffområdet avslutade, men bra räddning Olsson.

Vilken miss av Bergmark Wiberg! Mönsteranfall av Djurgården i den 22:e minuten regisserat av Ring. Den för dagen offensive mittfältaren ut till Käck som spelade in bollen till en sopren Bergmark Wiberg som från bara några meter sköt rakt på Olsson. Måste vara mål där!

I stället kom 1-0 till Djurgården i den 35:e minuten och det var Kevin Walker som slog till. Ett skott utanför straffområdet letade sig in vid bortre stolpen. Snyggt mål av mittfältaren och jubel på Tele2 Arena förstås.

Aj aj aj, ingen rolig första halvlek för Bergmark Wiberg. I den 42:e minuten helt fri med Olsson – men skottet utanför. Gefle-förvärvet inte tillräckligt klinisk i sina avslut så här långt.

Djurgården i pausvila med 1-0.

I den 47:e minuten testade Bergmark Wiberg skott utanför straffområdet. Bra tryck med vänstern, men rakt på Olsson som räddade ut till en resultatlös hörna.

Två minuter senare skulle dock 2-0 till Djurgården komma. Nicklas Bärkroth med offensiv räd och stack fram bollen till Edward Chilufya som fri med Olsson tog lite för lång tid på sig. Det gjorde dock inget för bollen studsade fram till Aslak Fonn Witry som satte tvåan i öppet mål. Norrmannens första mål i Djurgården.

Kort senare Bärkroth med skott utanför straffområdet. Bollen via Frej-back i lurig båge och Olsson tvingades sträcka ut till en resultatlös hörna.

Samme Bärkroth pigg och i den 57:e minuten en läcker yttersida á la Ricardo Quaresma fram till Kevin Walker som språngnickade. Avslutet med pannan hårt men rakt på Olsson.

Som en blixt från klar himmel reducerade i stället Frej efter timmen spelad. Svag hemåtpass av Elliot Käck, PK Bråtveit på mellanhand och Frithzell fri med norrmannen gjorde inget misstag. Spänning på Tele2 helt plötsligt!

Djurgårdens första byte i 70:e minuten. Ut med Jonathan Ring, in med Haris Radetinac. Ring bra i sin ovana offensiva mittfältsroll!

Bärkroth kanske Djurgårdens bästa spelare i dag. Nu i den 71:a minuten tog han sig förbi sin försvarare och slog ett inlägg som var på vippen att segla in i mål. Frej rensade undan i sista stund. Djurgården vill så klart avgöra, ska bara inte tappa poäng i en sådan här match. Faktiskt helt överlägsna i dag…

Samme Bärkroth utbytt i 77:e minuten. In i stället med Dzenis Kozica.

Fint anfall av Djurgården med tio minuter kvar. Chilufya ut till Aslak Fonn Witry som med ett väl avvägt inlägg hittade in till Chilufya. Nicken över.

1-0-skytten Kevin Walker utbytt i 82:a minuten. In i stället med Besard Sabovic.

Mycket nära 3-1 Djurgården i 88:e minuten på en hörna, men Jacob Une Larssons skott från nära håll räddades av Olsson.

Sabovic med tungt distansskott i 90:e minuten, tätt utanför.

Två jättelägen alldeles i slutskedet för Djurgården. Först när Bergmark Wiberg sköt utanför inne i straffområdet, sedan Dzenis Kozica med skott över från nära håll.

Slut. Djurgården vinner med 2-1 och tog tre viktiga poäng i kampen om att vinna gruppen. Elfsborg vann sin match med 5-1 mot Hässleholm, detta i samma grupp. Djurgården och Elfsborg möts på Tele2 Arena i sista gruppspelsomgången första helgen i mars.

Djurgården: Bråtveit – Witry, Une Larsson, Danielson, Käck – Ring, Karlström, Walker – Bärkroth, Bergmark Wiberg, Chilufya

Frej: Olsson – Sliper, Hultin, Ekdal, Sögaard – Zeidan, Ribeiro, Hudu, Bouvin – Frithzell, Gerbino Polo