• Publicerat 17 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgården gick till pausvila med 1-0 hemma mot Frej i Svenska cup-premiären efter mål av Kevin Waker, ett resultat i underkant hävdar FD:s utsände Casper Nordqvist.
– De kunde ha lett med 5-0. Vilka lägen och vilka missar, konstaterar Nordqvist. 

Svenska cup-gruppspelet 2019 inleddes i går och fortsätter så även i dag. På Tele2 Arena gästas Djurgården av superettanlaget Frej och det var klasskillnad i den första halvleken.

Djurgården gick till pausvila med 1-0-ledning efter mål av Kevin Walker efter dryga halvtimmen spelad, men det kunde ha varit betydligt större siffror i den första halvleken. Det hävdar i alla fall FD:s reporter Casper Nordqvist, på plats på Tele2 Arena.

– Djurgården kunde ha lett med 5-0. Vilka lägen och vilka missar! Adam Bergmark Wiberg har haft fyra riktigt bra möjligheter. Tre av dessa ska det vara mål på. Friläget i slutet där han sköt utanför, skottet från bara några meter efter inspel från vänsterkanten som räddades av Olsson i Frej-målet och så nicken från nära håll i inledningen där Olsson även då var i vägen. Lägg därtill ett halvt friläge från Nicklas Bärkroth inne i straffområdet, ja ni hör ju själva… Fortsätter Djurgården på samma sätt även i andra halvlek men visar prov på en bättre effektivitet kommer det här rinna iväg som i cup-premiären mot Degerfors i fjol som slutade med 6-0 för Blåränderna, säger Nordqvist som imponeras av Jonathan RIng i sin nya roll.

– Vi är vana att se Ring på en kant, men han har visat sig vara riktigt fin som offensiv mittfältare i dag. Bra komplement till de mer sittande Walker och Karlström!