• Publicerat 17 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgården tog planenligt en trepoängare hemma mot Frej i Svenska cupen-premiären. 2-1 slutade mötet i Stockholm och FD:s utsände reporter Casper Nordqvist ger nedan sin bild av drabbningen.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER DJURGÅRDEN – FREJ 2-1

Din bild av första halvlek?

– Djurgården var både ett och två nummer för stort. Borde lett med ett par bollar då Adam Bergmark Wiberg hade fyra kalaslägen. I stället ”bara” 1-0 efter mål av Kevin Walker, men det rådde inga tvivel om att Frej hade det väldigt jobbigt under de första 45 minuterna.

Fick Frej det lugnare i andra?

– Nja, Djurgården fortsatte att sätta gasen i botten och när 2-0 kom genom Aslak Fonn Witry tidigt i andra var känslan att det kunde bli något liknande som när Djurgården hade cup-premiär förra året – då Degerfors åkte på pumpen med hela 6-0. Men i stället för att det rann iväg reducerade Frej som en blixt från klar himmel efter timmen spelad. Elliot Käck med svag hemåtpass, PK Bråtveit på mellanhand och så mål på friläget. Aj aj aj, otroligt onödigt av Djurgården som kanske skulle bli lite nerviga… Så blev det dock inte alls, Djurgården tryckte i stället på för att sätta spiken i kistan. Det målet borde ha kommit med tanke på övertaget och de fortsatt fina lägena – men matchen slutade 2-1, en dag på jobbet för Djurgården med andra ord.

Vem imponerade mest?

– Det gjorde Nicklas Bärkroth tycker jag, som inte alls var lyckad i fjol när han kom i somras. Nu fick vi se den Bärkroth som var så framgångsrik i IFK Norrköping. Vilken speed och yttern låg bakom mycket framåt för Djurgården.

Jonathan Ring som offensiv mittfältare, hur fungerade det?

– Såg riktigt bra ut faktiskt! Man är ju van att se Ring vika in från högerkanten med sin vänsterfot, nu kom han i stället rättvänd centralt – vilket gjorde honom än mer farlig. Jag pratade med honom nu efteråt och detta var första gången som han spelat centralt och han konstaterade att känslan var att han kom rättvänd fler gånger i den här matchen än under hela förra säsongen. Det bådar ju ändå gott!

Nyförvärven PK Bråtveit, Aslak Fonn Witry, Elliot Käck och Adam Bergmark Wiberg, hur skötte de sig?

– Bråtveit hade en väldigt lugn afton, Witry gjorde mål och såg spännande ut precis som han gjorde på försäsongslägret på Gran Canaria. Käck ser man ju knappt som ett nyförvärv eftersom han bara varit borta i ett år men bortsett från den dåliga hemåtpassningen som resulterade i baklängesmålet gjorde vänsterbacken en stabil insats. Bergmark Wiberg visade sig vara en målsumpare just i dag, men han kom ändå till lägena och såg rapp och fin ut, säger Nordqvist och fortsätter:

– Just rappheten är något som jag tycker överlag symboliserar detta nya, spännande Djurgården under nya tränarparet Kim Begstrand/Thomas Lagerlöfs ledning. Nu mötte de ett superettanlag och man ska inte dra för stora växlar av detta, men det känns ju ändå kittlande att Djurgården har Erik Johansson, Jonathan Augustinsson, Fredrik Ulvestad, Astrit Ajdarevic och Mohamed Buya Turay som sparkapital – samtliga otillgängliga i dag.