• Publicerat 16 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

AIK leder 1-0 i paus inför knappa tiotusen på Friends Arena. Målskytten Daniel Sundgren har varit en flitig straffskytt under försäsongen:
– Det är nu det gäller, jag har suttit två tidigare i träningsmatcherna men den här var viktigast att få dit, säger högerbacken i pausintervjun med Cmore. 

Daniel Sundgren har varit ryktenas man under vinterfönstret. Högerbacken såg länge ut att vara klar för den grekiska klubben Aris, men AIK satte till slut stopp för övergången.

Sundgren har inte deppat ihop för det, tvärtom har han varit en av AIK:s absolut bästa spelare under försäsongen. Nu inleder han även tävlingssäsongen på bästa möjliga vis med ett straffmål.

– Vi startar matchen bra, vi har snackat mycket om att sätta en hög press och det tycker jag vi lyckas riktigt bra med. I övrigt gäller det att ha tålamod, kanske vända kant lite mer, säger spelaren till Cmore i paus.

Kring straffsituationen:

– Straff eller inte vet jag inte. Det var i alla fall skönt att sätta dit den. Det är nu det gäller, jag har suttit två tidigare i träningsmatcherna så var skönt att få dit även denna.

Inför andra halvlek:

– Vi fortsätter med att locka fram J-Södra så att de öppnar luckor bakåt.