• Publicerat 16 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Östersunds FK tog i dag emot Halmstads BK i svenska cupen.
ÖFK-förvärvet Charlie Colkett fick gå in direkt från start. Ravel Morrison återfanns på bänken, men kom senare in i matchen. 

Östersund premiärspelade i dag mot Halmstad i Svenska Cupen. Laget ställde upp med en spännande elva där Charlie Colkett gick in direkt från start. Det andra så hajpade nyförvärvet Ravel Morrison fick dock inleda på bänken.

I Halmstad hittade vi det tunga nyförvärvet Andreas Johansson som fick gå in direkt från start på mittbackspositionen. Magsjuka var annars det stora samtalsämnet inför matchen – hela åtta HBK-spelare missade mötet på grund av åkomman.

Trots det fick Östersund inte med sig trepoängare mot Halmstad på hemmaplan. Istället kämpade sig bortalaget till en heroisk poäng.

Det var en besviken Tom Pettersson som vid slutsignal kunde konstatera att laget helt enkelt inte var tillräckligt bra i dag.

Startelvorna i sin helhet:

Östersunds FK: Keita – Bergqvist, Sonko Sundberg, Pettersson – Aiesh, Tekie, Amin, Colkett, Weymans – Islamovic, Sellars.

Halmstads BK: Nilsson – Westerberg, Johansson, Larsson, Bengtsson – Petersson, Silfwer, Ahlstrand – Boakye, Karim, Wiedesheim-Paul.

Liverapport följer här redan:

Matchminut 10:

De båda lagen känner på varandra här i början, ingen har riktigt tagit kommandot om tillställningen. Östersund har inte fått igång sitt sedvanliga så fina passningsspel, utan Halmstad står emot bra.

Matchminut 20: 

Chanser åt båda håll. Först öppnar det upp sig för HBK som får läge att ladda hyfsat fritt utanför straffområdet. Minuten senare är det ÖFK som är framme och hotar efter en framstöt från kanten. Avslutet ser till en början farligt ut men seglar till slut enkelt ner i keeperns famn. Tittar vi på matchbilden i stort är det jämt, tempot är inte heller det så högt än så länge.

Matchminut 30:

Östersund får inte till spelet utan letar fortsatt efter lösningar kring att knäcka HBK-försvaret. Weymans har också fått utgå på grund av skada. Mittbacken Sonko Sundberg fick även han en smäll efter en luftduell men kan som tur fortsätta.

Matchminut 40: 

Östersund höjer tempot i matchen och direkt blir det oroligt kring Halmstads straffområde. Först ett distansskot från Amin, sen Islamovic från nära håll men Nilsson lyckas med en stark räddning freda målet. Halmstad vill nog helst ha pausvilan så snabbt som möjligt nu. Laget är under storpress här i slutet:

Paus:

Nytt jätteläge för ÖFK, en fin öppnande passning leder fram till Tekie som kan spela in till Curtis Edwards som skjuter på täckande HBK-ben. Mycket nära 1-0 där alltså. Tekie får till ett sist avslut från långt håll innan domaren blåser för halvtidsvila. Fina första 45 har det varit.

Där är den andra halvleken igång på Jämtkraft Arena:

Matchminut 55: 

ÖFK fortsätter på den inslagna vägen från slutet av första halvlek.  Halmstad sjunker djupare och djupare ner i banan och låtar hemmalaget operera nära straffområdet mest hela tiden. Ett mål hänger i luften känns det som.

Matchminut 65:

Östersunds spel har kommit av sig lite, ebbat ut. Halmstad står fortsatt rätt i sina positioner. ÖFK försöker gång på gång att komma runt längs kanten men inläggen nickas allt för ofta borta. Edwards testade också bössan med ett skott som duktige Nilsson i målet kunde styra till en resultatlös hörna.

Matchminut 75:

Matchen har avtagit lite i kvalité, tempot är numera ganska lågt och Östersunds frejdiga anfallsspel har gått i stå. Då slänger ÖFK in Ravel Morrison. Ska vi få en drömdebut från engelsmannen. är det han som avgör rentutav.

Matchminut 85:

Hemmalaget kommer runt fint på kanten – Tekie får bollen precis framför fötterna men skjuter bollen i gaveln. Mittfältaren bjöd sedan på ett riktigt konstnummer när han tog i mot bollen och i samma rörelse tryckte av på volley. Skottet smet precis över ribban. Charlie Colkett fick även han till ett bra skott som Nilsson hade vissa svårigheter med att parera.

SLUT:

Östersund får inte med sig trepoäng i mötet med Halmstad på hemmaplan. Istället kämpar sig bortalaget till en heroisk poäng, speciellt med tanke på att hela åtta spelare missade matchen på grund av sjukdom.

Det är en besviken Tom Pettersson efter matchen som konstaterar kort och gott att laget helt enkelt inte var tillräckligt bra i dag.