Foto: Bildbyrån

Hammarby har nyligen tagit Alexander Kacaniklic och man har gjort det i konkurrens med bland annat danska Bröndby. Jansson beskriver här den tuffa match man gick för att ta Frankrike-proffset och håller inledningsvis Jean Carlos de Brito högre än Neto Borges.
– Att ett namn som Kacaniklic väljer Hammarby säger allt om vilken nivå vårt anseende i dag ligger på. Man ska ha klart för sig att det var stora klubbar som verkligen ville ha honom, konstaterar Jansson för FotbollDirekt.se.

Hammarby har alltså tagit hem Alexander Kacaniklic som hade ett större genombrott i landslaget inför VM i Brasilien 2014.
Det är likaledes ett namn som spelat i Premier League och nu lämnar franska Ligue 1.

Där det största namnet hittills för Hammarby inför ett år där man ska försöka göra om skrällen från i fjol.
Visa att det inte var en ”lucky punch” så man snuddade vid topp-3 och Europaspel.
Och som det ser ut just nu så blir Kacaniklic omslagsnamnet för den nya satsning Bajen nu startat och där sportchefen pratar öppet om att det är givet att satsningen går ut på att ta en Europaplats.
– Det vill vi vara tydliga med i vår plan inför säsongen att vi ska vara med om Europa. Det är klart realistiskt. Dels med laget i grunden men även sett till nya spelare som kommer in. Vilka det är. Det är väl egentligen bara Malmö som lever på en annan nivå. Men jag tycker ändå att vi ska vara med där uppe och utmana som exempelvis AIK, säger Hammarbys Jesper Jansson till FotbollDirekt.se.

LÄS: BRASILIANSKA KÄNSLOR FÖR BAJENSTJÄRNAN

– Vi ska vara med och utmana. Det är där Hammarby ska vara som klubb, fortsätter han och kommer in på Kacaniklic-affären och dess betydelse och enligt uppgifter till FotbollDirekt fanns skotska Rangers med i bilden, liksom tidigare känt Bröndby:
– Den visar vilka steg Hammarby har tagit som klubb. Vi vet att han hade andra stora erbjudanden. Att vi kunde hantera det och utmana och till och med ta hem den här affären, visar verkligen Hammarbys status.

När träffade ni honom första gången?
– Ja, men det var ju tidigare i år men vi kände ju direkt att han var rätt för oss. Ja, det räckte med ett första möte. Jag tror vi båda kände att fasen vi tycker om varandra. Det i en kombination med den han är och sportsliga kvaliteter.

Man kan tycka att en allsvensk klubb borde ha försökt med hans namn tidigare?
– Jo, det kan man. Men man ska också komma i håg vilken nivå han har spelat på. Det är inte lätt. Titta nu senast på Ligue 1 och jag kan som sagt säga att han hade fortsatt fina erbjudanden utanför Sverige men valde ändå Hammarby. Titta på vad han gjort där ute och på vilken nivå. Det är väl egentligen bara i Nantes på slutet det varit lite brokigt. Men det är inget konstigt. Hans kvaliteter är solklara.

Där det största nya ansiktet utåt inför kommande säsong.
Ett som snart kan komma att segla upp jämsides är Jean Carlos de Brito. Den nye brasilianaren ska ersätta vad som blivit Bajens största transfer genom tiderna. Och redan vill Jesper Jansson tro att han är före Neto Borges (Brito är till och med hämtad från samma brasilianska klubb som Borges).

– Jag tycker, vi tycker, att han redan ligger längre fram än när Borges var ny i Hammarby. Utgångsläget är just nu starkare än när Neto var ny. han har kommit perfekt in och visar så tydligt vad vi har sett i honom innan han blev klar.

Jesper Jansson får där på en fråga om hur han ser på ännu en transferperiod. På nytt så har ju Bajen behövt jobba hårt. Det blir ju så när namn som Björn Paulsen och Jiloan Hamad försvinner som de gjort.
Toppallsvenska transfers.
Tungt.
Men alldeles oavsett deras betydelse så hävdar Jesper Jansson en helt annan organisatorisk trygghet nu jämfört med när han kom i slutet av april 2017:
– Det är tufft. Det har varit mycket att göra även denna transferperiod men vi känner ju att vi gör bra saker. Vi står oss definitivt mot förra året. Man måste se att vi då hade ett nytt tränarteam. Nu har vi inte det. Allt är inarbetat på ett helt annat sätt. Vi är längre fram nu, säger han och får frågan om spelartyper, vad som enskilt är viktigast i nuläget och kommer att vara det de sex veckor fram till allsvenska premiären som återstår.

– Vi har ju både sålt och köpt. Exakt vad vi kommer att göra visar sig fram till den allsvenska premiären. Men vi vill ju se nu hur det vi har kommer att se ut de närmaste veckorna. Vi har tid på oss. Kring spelartyper vi tittar så är det kanske mest för någon i Juniors position. Målvaktssidan har vi ´ju gjort och är väldigt nöjda med vad vi har där i både Gianluca och Davor. Man kan säga att allt går framåt enligt plan men att vi vill avvakta lite grann i några veckor,

Och avslutningsvis, hur ser du på Johan Wiland och Serge Junior?
– Trixiga situationer men inget bakslag för någon. Båda går enligt plan men ingen kommer ju spela i allsvenska premiären. Men vi jobbar noga med båda och har satt in extraresurser, säger han om båda rehabprogram och stöd.