DUBAI/STOCKHOLM. I avsnitt 61 av FD 60 Minuter går vi in på djupet med AIK:s sportchef Björn Wesström. Sportchefen tycker att silly season blivit lite av en ”fristående tävling” – mycket mellan supportrar. Och hur påverkas han när stora namn som kopplats till AIK hamnar hos andra klubbar?
– Om media skriver om intresse för X spelare blir förväntningen att vi ska landa minst där spekulationen startar. Om inte det är vår plan från början så vet vi att ”okej, kul”, nu kommer det bli en besvikelse när den spelaren vi planerat för kommer in. Det är dåligt både för den spelare och för oss som klubb, säger Wesström i podden. 

Lyssna på avsnitt 61 med Björn Wesström i spelaren här nedan, via Spotify, Acast eller på Itunes

FotbollDirekts Lennart Sandahl stämde träff med AIK:s sportchef Björn Wesström under träningslägret i Dubai förra veckan.

Det blev ett intressant samtal om AIK:s truppbygge där Wesström bland annat tycker att många glömmer vikten av kontinuitet framför ett värvningsrace – som många AIK-fans ropar efter.
”2009 tappade vi många och det fick stor påverkan på framtiden”.

”Det är väldigt mycket folks egna nervositet och frustration som styr det här med än vad som är den bästa vägen framåt för AIK. Generellt sett är det svårt att ha en inblick i en fotbollsklubbs ekonomiska förutsättningar”, säger han.

Dessutom så bekräftar han samtal med Celtic-stjärnan Mikael Lustig.
Där till så finns följande frågeställningar som det finns mycket spänning kring i ett AIK som går mot ett så viktigt år.

– Vad tar han med sig från guldåret in i 2019?
– Fick AIK 50 miljoner för Kristoffer Olsson och hur bör en transfersumma räknas egentligen?

– Hur Krasnodar kom med det enda Olsson-budet och att landskampen mot Ryssland spelade stor roll. Hur viktig var affären för AIK?

– Var Nicolas Stefanelli ett misslyckande, Denni Avdic och varför kraschade Sundgren-affären med grekerna egentligen?

– Låg det något i ryktena om Sead Haksabanovic och Erdal Rakip? Wesström bekräftar samtal med landslagsstjärnan Mikael Lustig!

– Påverkas Wesströms arbete av namn som kopplas till AIK hamnar hos rustande konkurrenter?

– Hur silly season blivit lite av en inbördes tävling mellan supportrar

– Malmö FF:s särställning som en ”icke-säljande” klubb

– ”Över- och underkroppskador” samt stängda träningar

– AIK:s ekonomi och vem är hans drömvärvning från en allsvensk konkurrent?

Med mera…

Lyssna på avsnitt 61 med Björn Wesström här nedan, via Spotify, Acast eller på Itunes