I november kunde FotbollDirekt.se berätta att AIK vill ha landslagsstjärnan Mikael Lustig. Och i vår egen podcast FD 60 minuter avslöjar Björn Wesström att han pratat med Lustig. Men enligt nya uppgifter till FD är AIK inte ensamma om att försöka ta försvararen till allsvenskan. Malmö FF ska enligt våra källor ha presenterat ett ekonomiskt upplägg som just nu är bättre än AIK:s.
– Jag brukar inte kommentera spelare som inte tillhör Malmö FF, säger sportchefen Daniel Andersson till FotbollDirekt.se. 

Följetongen kring Mikael Lustig fortsätter.

Ytterbacken har varit Celtic trogen sedan han värvades från Rosenborg 2012. Men med ett utgående kontrakt i sommar är hans framtid i Glasgow uppe för diskussion.

I november kunde FD avslöja att Lustig, som på Sebastian Larssons inbjudan besökte AIK:s guldfest, överväger att flytta hem till Sverige och då har AIK som förstaval.

– Han är i den kategori spelare som kanske vill göra några bra år i allsvenskan innan han slutar. Han liknar Sebastian Larsson på det viset. Lustig är i rätt ålder, men jag vill betona att han har avtal med Celtic och att vi vare sig får eller har formell kontakt med honom. Samtidigt är det självklart en intressant spelare som skulle tillföra mycket, sa Wesström till Sportbladet och tillade att AIK skulle ha råd med fler hemvändare.

– Någon per lagdel, skulle jag säga. De ska framför allt inte konkurrera med varandra. I stället ska de ge sin specifika lagdel energi, som Sebastian Larsson.

Sedan dess har hans framtid diskuterats flitigt. Inte minst sedan Celtic värvat in Jeremy Toljan från Dortmund. En direkt konkurrent om högerbacksplatsen som försatte Lustig till en bänkplats senast i går mot Valencia i Europa League.

I vårt senaste avsnitt av FD 60 minuter berättar Björn Wesström att han ”pratat med Lustig” och landslagsbacken har tidigare varit öppen med att han ser sig själv bo i Sverige.

– Jag är hundra procent säker på att jag kommer flytta tillbaka till Sverige en dag så vi får se när det händer, sa han i höstas.

Enligt FD:s källor har Lustig Stockholm och AIK som förstaalternativ den dagen han flyttar hem. Inte minst för att vännen och landslagskollegan Sebastian Larsson spelar i klubben. Och AIK ska enligt samma källor nu ha presenterat en möjlig ekonomisk uppgörelse för spelaren.

Men AIK är inte ensamma.

FD kan i dag avslöja att även Malmö FF ger sig in jakten på Lustigs signatur. Enligt FD:s källor har MFF presenterat ett förslag som är klart bättre än det AIK hittills har erbjudit. Detta samtidigt som Lustig alltså helst flyttar till Stockholmsområdet den dagen han flyttar hem till Sverige. Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson är fåordig när FD ber om en kommentar.

– Jag brukar inte kommentera spelare som inte tillhör Malmö FF. Och jag gör det inte den här gången heller, säger han till FotbollDirekt.se.

Att en landslagsman som funderar på att flytta hem kopplas ihop med MFF kanske inte är så konstigt? 

– Det är fritt fram att spekulera. Sen så vill jag inte kommentera det heller. Han tillhör Celtic och då tycker inte jag att det är okej att prata om andras spelare.

Lustig har i huvudsak spelat högerback men även använts en del som mittback i Celtic den här säsongen.