Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Premier League-jätten Chelsea väntar i kväll för MFF. Trots att Uwe Rösler ser sitt lags chanser som små har tysken stärkts av avancemanget mot Besiktas.
– Den matchen gav oss mycket självförtroende, konstaterade tränaren på gårdagskvällens presskonferens.

Ett av världens mäktigaste fotbollslag gästar Stadion i Malmö i kväll. Chelsea, med idel världsnamn i sin startelva, drabbar samman med MFF i Europa Leagues sextondelsfinal och det första mötet spelas klockan 21 på svensk mark.

I går presskonferens för bägge lagen. Maurizio Sarri och Pedro talade för Chelsea, Lasse Nielsen, Arnor Traustason och Uwe Rösler för Malmö. Den sistnämnde har visat sig vara en succétränare för MFF. Inte bara det att han lyckades ta laget till Europa Leagues gruppspel och sluta tvåa bakom Genk – han såg även till att ta samma MFF i kris från en placering långt ner i tabellen till en imponerande tredjeplats i fjolårets allsvenska.

Nu kan den forne Manchester City-spelaren göra sig ett stort namn internationellt även som tränare vid avancemang mot Chelsea. Returen i London spelas om en vecka och tysken vill se ett respektlöst Malmö som tar sig an Premier League-jätten på Stadion i kväll.

– Vi måste vara modiga. Oddsen är emot oss, det är verkligheten, men allt kan hända. Det kommer bli väldigt svårt, men här hemma på Stadion kommer det att koka. Alla i staden har pratat om det här i veckor och vi kommer ha deras stöd i ryggen. Som sagt, vi måste vara modiga och vi måste vara smarta. Vi behöver ha turen på vår sida, sa Rösler på gårdagskvällens presskonferens.

LÄS: TVÅ MFF-STJÄRNOR SOM ERKÄNNER – VILLE INTE HA DET HÄR 

Malmö FF tog sig vidare från gruppspelet på häftigt manér. Tvungna att vinna borta mot Besiktas i sista omgången – ett Besiktas som själva jagade en plats till sextondelsfinalen. Marcus Antonssons mål blev matchens enda och därmed plockade skåningarna maximala sex poäng mot det turkiska stjärnlaget. Just 1-0-viktorian i Istanbul är något som Uwe Rösler nu kan hitta styrka i.

– Besiktasmatchen gav oss en fingervisning. Första 10-15 minuterna visade vi för mycket respekt och de var nära att straffa oss, men sedan spelade vi väldigt bra som lag och den matchen gav oss mycket självförtroende. Jag ser fram emot det här och vi är förväntansfulla. Vi tror på oss själva och ska ge Chelsea en bra match!