Foto: Bildbyrån

MALMÖ. I kväll smäller det på Stadion då MFF tar emot Chelsea i Europa Leagues sextondelsfinal. FD:s reporter Casper Nordqvist har varit på plats i Malmö sedan i går och bloggar nedan om sina senaste tankar kring dagens glödheta drabbning.

BLOGG MED FOTBOLLDIREKTS CASPER NORDQVIST

När Malmö FF lottades mot Chelsea i Europa Leagues sextondelsfinal efter att smått sensationellt besegrat Besiktas på bortaplan i mitten av december kände jag personligen att det var ren skit för MFF att få en sådan gigant. Vissa tycker säkerligen att det var det bästa som kunde hända – för nu riktas ju strålkastarna mot Stadion och de himmelsblåa spelarna får mäta sig med idel världsnamn…

Men nej, detta Malmö har visat att de håller måttet i Europa och hade de i stället fått typ Red Bull Salzburg eller Dinamo Zagreb, ja då hade vägen till åttondelen helt plötsligt sett klart realistisk ut. Det gör den inte nu och jag kan bara hålla med om det som Guillermo Molins sa till mig för några veckor sedan när jag frågade hur han reagerade på Chelsealottningen: ”Jag tyckte att det var piss! Jag är inte så mycket för de här publikmatcherna. Jag möter hellre ett lag från Balkan som ingen känner till för att ta sig så långt som möjligt i turneringen.” 

Även Lasse Nielsen var inne på samma linje som ”Gishe” i går när jag frågade dansken på presskonferensen om just lottningen mot Chelsea: ”Jag hade föredragit ett lag som vi hade haft större chans mot. Det är ju fortfarande möjligt nu, men ah, jag hade hellre spelat mot ett lag med mindre kvalitet så att våra chanser att gå vidare varit större”.

Ja ni hör själva, till och med två av Malmös största namn är väldigt försiktiga och verkar inte allt för optimistiska. Tittar man på de två trupperna är det ju en så enorm skillnad. N’Golo Kanté, Eden Hazard, Willian och Gonzalo Higuain är några av namnen som verkligen sticker ut.

MFF har dock överraskat förr – för det var väl ingen som trodde att de skulle plocka sex poäng mot Besiktas i höstas? Får Malmö en bättre start än när Östersund i fjol tog emot Arsenal i sextondelen i första mötet och förlorade med 3-0 – ja då kan MFF-fansen i alla fall hoppas på en ny topprestation av Malmö ä la Midtjylland borta (seger 2-0 i Europa League-playoffet) samt Besiktas-matcherna.

På tal om tidigare nämnde Guillermo Molins kom det ju fram i tisdags att han missar matchen mot Chelsea på grund av skada – och så meddelade Uwe Rösler i går på presskonferensen att Franz Brorsson inte hinner bli fit fo fight.

I övrigt bästa möjliga lag för Malmö som Uwe Rösler tagit ut till matchen, men ja, det här med Chelsealottningen är ju piss som Molins sa, men nu finns det inte något annat att göra än att gilla läget. Bara att tuta och köra helt enkelt, MFF!