Magnus Eriksson meddelade nyligen att han vill hem till Djurgården. I dag har FotbollDirekt nya uppgifter som går ut på att parterna inte ser ut att kunna hitta en lösning och med det uppges nu stjärnan titta på andra alternativ.
– Jag vill inte kommentera någonting just nu, säger sportchef Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

Magnus Eriksson uppges beredd att bryta med sin MLS-klubb om en ekonomisk lösning kan hittas för alla inblandade parter. Länge, länge har det sett ut att bli Djurgården, inte minst sedan FD nyligen kunde avslöja att han signalerat för Dif att han vill förhandla igen.

Men det som sett så upplagt ut med Stockholmsklubben, är det alltså högst sannolikt inte längre. Parterna uppges stå långt i från en lösning kring stjärnans personliga kontrakt.
Så långt i från varandra, enligt flera olika FD-källor, att den 28-årige anfallaren nu börjat titta på andra lösningar än Dif.
En comeback ser helt enkelt förlorad ut.

LÄS: STJÄRNANS BESKED TILL DJURGÅRDEN

Det har gått lite drygt ett år sedan Magnus Eriksson lämnade Djurgården för MLS.  Efter då cirka 18 månader i Djurgården där han under 2017 gjorde 14 mål (allsvensk skytteligavinst) och sex assists så såldes han till San Jose Earthquakes i USA.
En bra affär för både Dif och Eriksson.
Affären blev för stockholmarna värd 12 000 000 och Eriksson själv har tjänat över 400 000 i månaden.

Erikssons första säsong i MLS slutade med sex mål men det gick tungt för laget och svenske tränaren Mikael Stahre fick i september sparken. San Jose slutade sist i hela MLS.
Nu kommer argentinaren Matias Almeyda in som ny tränare. Magnus Erikssons framtid med det väldigt osäker i MLS.

Men Djurgården blir alltså sannolikt inte en reträtt-plats för MLS-proffset. Inte enligt rådande läge – och om inte någon av parterna väljer att på ett väsentligt vis att backa.

I oktober så pratade Magnus Eriksson så här med Svenska Fans.
”Jag har en vision om att en gång dra på mig djurgårdströjan igen. Det är min vision. Jag vill inte vara 37 år då, utan jag vill kunna bidra. När det händer får vi se”.

Bosse Andersson kontrade så här bara en liten bit in på det nya året om Eriksson:
”Jag är väl uppdaterad om hans situation. Jag är helt övertygad om att han kommer att spela i Djurgården igen, men sedan får vi se om det blir till våren”.