Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Guillermo Molins berättade nyligen för FotbollDirekt att han tyckte MFF:s lottning mot Chelsea var ”piss”. Lagkompisen Lasse Nielsen hoppade heller inte av lycka när det stod klart att världslaget väntar i Europa Leagues sextondelsfinal.
– Jag hade hellre spelat mot ett lag med mindre kvalitet så att våra chanser att gå vidare varit större, säger dansken till FotbollDirekt.se. 

”Jag tyckte att det var piss! Jag är inte så mycket för de här publikmatcherna. Jag möter hellre ett lag från Balkan som ingen känner till för att ta sig så långt som möjligt i turneringen.”

Guillermo Molins till FotbollDirekt i slutet av januari på frågan hur han reagerade på Europa League-lottningen där det månaden innan stod klart att Malmö FF skulle drabba samman med Chelsea i sextondelsfinalen.

Första mötet lagen emellan spelas nu under torsdagskvällen i Malmö. Molins skadad, något som meddelades i tisdags och därmed får hemvändaren inte chansen att stångas mot världsstjärnorna.

En som däremot lär få det hett om öronen är Malmös mittback Lasse Nielsen som kommer starta i mittförsvaret ihop med Rasmus Bengtsson och Behrang Safari. Dansken håller med Molins om att lottningen långt ifrån är optimal.

– För mig personligen är det naturligtvis kul att spela mot bra lag. Det här är väl olika från person till person, men jag hade ändå föredragit ett lag som vi hade haft större chans mot. Det är ju fortfarande möjligt nu, men ah, jag hade hellre spelat mot ett lag med mindre kvalitet så att våra chanser att gå vidare varit större, säger Nielsen till FotbollDirekt.se.

LÄS: ETT ÖVERRASKANDE MFF-BESKED

En som däremot inte vill uttrycka sig så är mittfältaren Arnor Traustason, som i stället välkomnar det tuffa motståndet med öppna armar.

– Det är alltid kul att spela mot stora lag som Chelsea och testa oss på den här nivån, utbrister islänningen för FD.

Så sent som i februari förra året ställdes Östersund mot Arsenal i Europa Leagues sextondelsfinal. Då blev det förlust med hela 0-3 på hemmaplan och då hjälpte det alltså inte med att jämtlänningarna sensationellt vann returen med 2-1. Om MFF lärt sig något från Östersunds hemmamatch mot Arsenal?

– När man möter så pass bra lag som Chelsea och Arsenal gäller det att göra sin bästa match och vara väldigt förberedd – som vi är nu! Vi är redo att ta oss an Chelsea, konstaterar Traustason.