Foto: Bildbyrån

Gianluca Curci lämnade nyligen AFC Eskilstuna för Hammarby. Nu står det klart att keepern Hossin Lagoun lånas ut från AFC till FC Ararat i Armenien.
– Ararat har visat intresse för Lagoun under flera veckors tid och klubben har två rika ägare som satsar rejält på det här, säger 23-åringens agent Andre Filipe Jenaro till FotbollDirekt.se. 

AFC Eskilstuna tog klivet upp till allsvenskan i höstas då de vann mot Brommapojkarna i kvalet. Sedan dess har dock flera nyckelspelare lämnat såsom Alexander Michel, Bajram Ajeti och forne Serie A-målvakten Gianluca Curci. Den sistnämnde skrev på för Hammarby nyligen.

Trots detta försvinner nu nästa AFC-keeper från klubben. Hossin Lagoun lånas ut fram till sommaren till FC Ararat, hemmahörande i Armeniens högstaliga – något den Jerevan-baserade klubben kommunicerar på sin Facebooksida.

23-åriga målvakten, som både har svenskt och algeriskt pass, gjorde tre matcher i superettan för AFC i fjol och spelarens agent Andre Filipe Jenaro är belåten över flytten.

– FC Ararat har visat intresse för Lagoun under flera veckors tid och klubben har två rika ägare (Franck Muller och Vartan Sirmakes) som satsar rejält på det här, säger agenten Andre Filipe Jenaro till FotbollDirekt.se.