Foto: Bildbyrån

ALBUFEIRA. Sebastian Ohlsson är IFK Göteborgs nya kapten och i gårdagens förlustmatch mot Jeonnam Dragons var det 25-åringen som hettade till mest när sydkoreanerna föll lätt i närkamperna.
– Otroligt… De gick in fult i tacklingarna men de själva skrek varje gång man nuddade dem. De får trycka på och allting, men då behöver de inte skrika, säger Ohlsson till FotbollDirekt.se. 

FD FRÅN PORTUGAL – MED UTSÄNDE CASPER NORDQVIST

Nu under tisdagsförmiddagen flyger IFK Göteborg hem från Algarve efter en dryg veckas långt träningsläger på den portugisiska sydkusten.

I går spelade laget match mot Jeonnam DragonsMötet såg ut att sluta mållöst, men så i matchens sista spark avgjorde sydkoreanerna på hörna. Underhållningsvärdet var lågt och kapten Sebastian Ohlsson anser att en anledning stavas gräsmattan.

– Man ska inte skylla på den, men det är en åker som vi spelar på. Det tar i benen tidigt och det blir inte samma fart. Vi får problem när de sätter hög press och på en bättre plan är det ju lättare att spela ut, men vi ska ändå kunna lösa det bättre, konstaterar Ohlsson.

Så det är en förklaring till varför matchen var tråkig?

– Ja, det måste man ändå säga. Vi har tränat på fantastiska planer här, men med denna så såg man att den inte var hundra procent.

Ohlsson kom till Blåvitt inför 2017 års säsong som poängkung i Örgryte. Från att ha varit i Jörgen Lennartssons frysbox fick yttern en klart viktigare roll under Poya Asbaghis ledning i fjol och nu under försäsongen har 25-åringen dessutom fått bära bindeln. Om han kommer vara lagkapten även när allsvenskan kickar igång vet han inte själv.

– Vi får se, det är inget som är bestämt. Jag har den så länge i alla fall.

I den första halvleken i går spelade Blåvitt med en fyrbackslinje där den tidigare så offensive yttern Ohlsson nu flyttades ner som renodlad högerback.

– Det känns bra, det funkar defensivt. Sedan hade man inte krutet att följa med upp som vanligt, det sög i benen…

Vi minns dig som en poängkung i Örgryte, nu blir ju offensiven lidande?

– Ja det är en ny position men jag gillar den, det funkar bra defensivt som sagt. Nu kommer jag bli mer offensiv om vi kör med trebackslinje och jag då agerar winge (vilket var fallet i andra halvlek).

Det känns som att du passar bättre som wingback än renodlad ytterback?

– Ja precis, men det här funkar också. Jag kan komma upp i offensiven om kraft finns. Vi har haft mycket träningar så man orkade inte följa med upp, man var ovanligt trött i löpningarna, men det är inget som jag är orolig över, säger Ohlsson som var irriterad över att koreanerna föll lätt i närkamperna.

– Otroligt… De gick in fult i tacklingarna men de själva skrek varje gång man nuddade dem. De får trycka på och allting, men då behöver de inte skrika.