Norrköping vann i genreppet – ”Det känns som att de vinner rättvist”

  • Publicerat 12 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping spelade mot AFC Eskilstuna under tisdagen, vilket man också gör i den avslutande omgången av svenska cupens gruppspel.
– De har lite mer energi än vad vi har. Det känns som att de vinner rättvist, säger AFC:s Anel Rashkaj till C More efter matchen. 

Norrköping gör en storsatsning inför den nya säsongen, i går plockade klubben in mittbacken Rasmus Lauritsen som fick chansen direkt från start i träningsmatchen mot AFC Eskilstuna. Ett möte som Peking kunde dominera till en början med stort bollinnehav. AFC var stack likväl upp då och då med ett par vassa kontringar. Men förstahalvlek förblev mållös trots stolpskott från AFC precis innan pausvisslan.

Det skulle dröja ända fram till den 82:a minuten innan matchens enda mål kom, Henrik Castegren kunde trycka dit bollen efter en fast situation.

– Vi gör en bra första halvlek, sedan i andra halvlek kommer de in med ny energi och byter ut nästan hela laget. De har lite mer energi än vad vi har. Det känns som att de vinner rättvist, säger AFC:s Anel Rashkaj till C More.

Norrköping ställs mot IFK Värnamo i cupen till helgen. För AFC Eskilstuna väntar Assyriska.

– Det är kul att svenska cupen drar igång nu på söndag så att man får den där nerven, säger Pekings Alexander Fransson.

Lagens startelvor:

Norrköping: Pettersson – Dagerstål, Larsen, Lauritsen – Sampsted, Blomqvist, Bergmann Johannesson, Kusu, Lindell – Nyman, Skrabb.

AFC Eskilstuna: Söderberg – Björkman, Rakhamanov, Michel – Hodzic, Rashkaj, Loeper, Kojic – Ferid Ali, Cissoko, Jarl.


Idag 13:25

AVSLÖJAR: Efter Bajentalangens debut - franska påringningarna

Kossounou Odilon fick tävlingsdebutera för Hammarby i måndags - en debut som gett eko. Efter inhoppet mot Varberg i cupen så har franska klubbar hört av sig om Odilon, kan FD avslöja. – Ja, det stämmer att det finns klubbar som hört av sig

Idag 08:14

Kräver 15 miljoner för Häckenstjärnan - bekräftar intresse

GT rapporterar att Alexander Jeremejeff har en prislapp på 15 miljoner kronor och att ett jättebud från utlandet ligger på Häckens bord. Anfallaren själv medveten om intresset. – Jag har hört att folk tittar på mig och att de är sugna, s

Igår 23:02

Blir kvar mot Malmö FF - uppgifterna i dag

Maurizio Sarri är hårt ansatt som tränare i Chelsea, men italienaren kommer inte sparkas innan matchen mot Malmö FF på torsdag. Det skriver engelsk press i dag.  0-6 mot Manchester City och 0-2 mot Manchester United. Det har inte varit någo