Norrköping vann i genreppet – ”Det känns som att de vinner rättvist”

  • Publicerat 12 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping spelade mot AFC Eskilstuna under tisdagen, vilket man också gör i den avslutande omgången av svenska cupens gruppspel.
– De har lite mer energi än vad vi har. Det känns som att de vinner rättvist, säger AFC:s Anel Rashkaj till C More efter matchen. 

Norrköping gör en storsatsning inför den nya säsongen, i går plockade klubben in mittbacken Rasmus Lauritsen som fick chansen direkt från start i träningsmatchen mot AFC Eskilstuna. Ett möte som Peking kunde dominera till en början med stort bollinnehav. AFC var stack likväl upp då och då med ett par vassa kontringar. Men förstahalvlek förblev mållös trots stolpskott från AFC precis innan pausvisslan.

Det skulle dröja ända fram till den 82:a minuten innan matchens enda mål kom, Henrik Castegren kunde trycka dit bollen efter en fast situation.

– Vi gör en bra första halvlek, sedan i andra halvlek kommer de in med ny energi och byter ut nästan hela laget. De har lite mer energi än vad vi har. Det känns som att de vinner rättvist, säger AFC:s Anel Rashkaj till C More.

Norrköping ställs mot IFK Värnamo i cupen till helgen. För AFC Eskilstuna väntar Assyriska.

– Det är kul att svenska cupen drar igång nu på söndag så att man får den där nerven, säger Pekings Alexander Fransson.

Lagens startelvor:

Norrköping: Pettersson – Dagerstål, Larsen, Lauritsen – Sampsted, Blomqvist, Bergmann Johannesson, Kusu, Lindell – Nyman, Skrabb.

AFC Eskilstuna: Söderberg – Björkman, Rakhamanov, Michel – Hodzic, Rashkaj, Loeper, Kojic – Ferid Ali, Cissoko, Jarl.


Idag 07:02

AIK pressat: "Självklart inte nöjda"

Svenska mästarna AIK har inlett allsvenskan svagt. Efter förlusten senast mot Örebro är det ett pressat Gnaget som tar emot Häcken i kväll. - Vi är självklart inte nöjda med fem poäng på fyra matcher, det är inget vi har siktat på, säg

Igår 19:22

Forne Djurgården-stjärnan sadlar om - blir spelande tränare

Amadou Jawo lämnade Djurgården efter förra säsongen. Nu börjar anfallaren om som spelande tränare i division 3-klubben Brottby SK. - Det är en bra nivå att börja på och förhoppningsvis kan jag bidra med min rutin, säger Jawo till Fotboll

Igår 15:15

Ingen Silva för AIK mot Häcken: "Underkroppsskada"

AIK hemma mot Häcken i morgon - då saknas Stefan Silva för Gnaget. Även Saku Ylätupa kan missa matchen. – Han är inte riktigt inne i full träning än, säger Rikard Norling till Sportbladet. AIK föll borta mot Örebro senast - i morgon

Igår 13:13

Smällen för Bajen - Kacaniklic missar MFF-mötet

Malmö FF på Stadion i morgon - då får Hammarby klara sig utan Alexander Kacaniklic. Mittfältaren är skadad och missar matchen. – Han kommer inte spela mot MFF, vi tog beslutet imorse, säger Stefan Billborn till Expressen. Hammarbys för