Norrköping vann i genreppet – ”Det känns som att de vinner rättvist”

  • Publicerat 12 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping spelade mot AFC Eskilstuna under tisdagen, vilket man också gör i den avslutande omgången av svenska cupens gruppspel.
– De har lite mer energi än vad vi har. Det känns som att de vinner rättvist, säger AFC:s Anel Rashkaj till C More efter matchen. 

Norrköping gör en storsatsning inför den nya säsongen, i går plockade klubben in mittbacken Rasmus Lauritsen som fick chansen direkt från start i träningsmatchen mot AFC Eskilstuna. Ett möte som Peking kunde dominera till en början med stort bollinnehav. AFC var stack likväl upp då och då med ett par vassa kontringar. Men förstahalvlek förblev mållös trots stolpskott från AFC precis innan pausvisslan.

Det skulle dröja ända fram till den 82:a minuten innan matchens enda mål kom, Henrik Castegren kunde trycka dit bollen efter en fast situation.

– Vi gör en bra första halvlek, sedan i andra halvlek kommer de in med ny energi och byter ut nästan hela laget. De har lite mer energi än vad vi har. Det känns som att de vinner rättvist, säger AFC:s Anel Rashkaj till C More.

Norrköping ställs mot IFK Värnamo i cupen till helgen. För AFC Eskilstuna väntar Assyriska.

– Det är kul att svenska cupen drar igång nu på söndag så att man får den där nerven, säger Pekings Alexander Fransson.

Lagens startelvor:

Norrköping: Pettersson – Dagerstål, Larsen, Lauritsen – Sampsted, Blomqvist, Bergmann Johannesson, Kusu, Lindell – Nyman, Skrabb.

AFC Eskilstuna: Söderberg – Björkman, Rakhamanov, Michel – Hodzic, Rashkaj, Loeper, Kojic – Ferid Ali, Cissoko, Jarl.


Idag 23:03

Förlorade med 7-0 mot Liverpool - nu väntar AIK

Efter avancemang mot armeniska Ararat väntar nu Maribor för AIK nästa vecka i Champions League-kvalets andra omgång. AIK inleder borta mot slovenerna som i CL-gruppspelet 2017 föll med 7-0 hemma mot Liverpool.  Det satt hårt inne, men AIK g

Idag 21:23

JUST NU: AIK-stjärnan erkänner - "Vi blev rädda"

Det blev avancemang för AIK i Champions League-kvalets första runda med totalt 4-3 mot armeniska Ararat efter seger i kväll med 3-1, men mot slutet blev det spännande och kapten Henok Goitom medger nervositet. - Vi blev lite rädda, säger han t

Idag 20:56

AIK vidare efter dramatik

AIK är vidare till Champions Leagues andra kvalrunda - och det blev dramatisk. Efter 2-1-förlusten i Armenien vann Gnaget med 3-1 på Friends där gästerna i slutskedet var nära att få in ett avgörande mål som skulle kostat AIK avancemanget. 

Idag 20:00

Seb Larsson inte orolig: "Ararat börjar bli trötta"

AIK 45 minuter från uttåg ur Champions League-kvalets första runda, detta då ställningen hemma mot Ararat i paus är 0-0. Sebastian Larsson dock inte orolig. - Man kan se att de börjar bli trötta, säger Larsson till Viasat.  AIK förlora

Idag 17:38

Efter Keene - nu anländer Bajenfavoriten

Tidigare i dag blev James Keene klar för Öster. Nu rapporterar Expressen att forne Hammarbyhjälten Johan Persson lämnar Helsingborg för att återvända till Öster. FotbollDirekt kunde i går avslöja att James Keene var nära en återkomst t

Idag 16:43

Allsvenska stjärnan förlorad - lämnar direkt

Det blir ingen fortsättning för Pawel Cibicki i Elfsborg. Det meddelar Boråsklubben i dag. Därmed återvänder anfallsstjärnan till Leeds. - Vi har inte kunnat hitta en lösning om en fortsättning, säger klubbchefen Stefan Andreasson till Elf

Idag 13:50

Tvingas till vila - flyger inte med MFF

7- 0! Otroliga siffror i det första Europa League-kvalet för Malmö. I returen står det nu klart att vare sig Markus Rosenberg eller Eric Larsson kommer att flyga med. Detta enligt Sydsvenskan. Malmö FF kan kosta på sig att vila spelare i kom