• Publicerat 12 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Christos Gravius släpps på nytt till Degerfors. Med hur man tog Anton Saletros från Ryssland så tvingas nu talangen på nytt till Värmland.
– Det är aldrig roligt att lämna tråkiga besked men det känns ändå lättare att göra det när ett bra alternativ finns och Christos vet att vi inte ger upp honom, försvarar Björn Wesström ikväll beslutet för FotbollDirekt.se.

Christos Gravius fick resa med AIK till Mellanöstern och FotbollDirekts utsände Lennart Sandahl har vid flera tillfällen rapporterat om hur 21-åringen bitvis imponerat. Ändå räcker det inte och när Anton Saletros kom in i bilden så tog AIK:s sport beslutet om Degerfors igen.

Å andra sidan har AIK alldeles oavsett ett mittfält som kryllar av hinder för någon som kommer utifrån som Gravius gör – en långa rad med Seb Larsson, Adu, Hussein, Rashidi, Dimitriadis, nye Ylätupa och kanske även Elyounoussi.
– Det är svårt hos oss. Man ska ha klart för sig att ett namn som Christos Gravius har en stark utveckling och ändå räcker det inte just nu. Det är ett oerhört gott betyg åt AIK, säger sportchef Björn Wesström till FotbollDirekt.se.
– Men det är det, ett oerhört gott betyg för AIK men samtidigt så ska man ha klart för sig att Christos har tagit tydliga steg. Ja, det har sett bra ut nere i Dubai. Han har gjort intryck på alla, betonar sportchefen generöst för att visa att man håller hårt i en spelare som debuterade för AIK redan för sex år sedan (en träningsmatch mot FC Flora).

– Nej, vi ger inte på något vis upp våra ambitioner med Christos. Inte det minsta. Han tar som sagt stora steg och kommer nu till en miljö vi vet är bra för honom. Han kommer att utvecklas ännu mer, bara han får tid på sig. Det är lite för tufft just nu bara när vi nu tog som exempelvis Saletros.

Ni hade inte en tanke på att hitta någonting med någon allsvensk klubb?
– Nej, ser det inte så. Gradskillnaden på det viset tror vi inte gör någon skillnad. Degerfors har varit perfekt och därför kommer vi nu att göra det igen.

PEDER VENSETH – OLA GUSTAVSSON