• Publicerat 12 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Chelsea kommer till Europa League-mötet mot Malmö med en halvtaskig form. Fyra raka förluster på bortaplan och 0–13 i målskillnad.
– Det är farligt. Chelsea är ett skadat djur, säger Malmö FF:s tränare Uwe Rösler till Kvällsposten. 

I söndags åkte Chelsea på en riktig stjärnsmäll mot mästarlaget Manchester City. Londonlaget förlorade med rekordsiffrorna 6-0, klubben har nämligen aldrig förlorat med så många mål tidigare i Premier League.

På de senaste fyra bortamatcher har Chelsea den mindre smickrande statistiken fyra raka förluster och 0–13 i målskillnad.

Det kommer därför med allra största säkerhet vara ett Chelsea som dyker upp med stor revanschlusta inför torsdagens drabbning.

– Det är farligt. Chelsea är ett skadat djur, säger Malmö FF:s tränare Uwe Rösler till Kvällsposten.

– Så klart är det här en ovanlig situation för Chelsea, att förlora så mycket som de har gjort och nu med sex mål som jag hörde var deras största Premier League-förlust någonsin. Självklart påverkar det moralen, oavsett vad du säger, fortsätter han.

The Blues går in i en tuff period och dubbelmötet mot Malmö och därför kan det bli tal om en B-elva. Något MFF:s tränare gärna inte ser.

– Vi ska fokusera på oss själva. Personligen hoppas jag att Chelsea kommer med alla sina bästa tillgängliga spelare, med sina största stjärnor. Jag hoppas för våra supportrars skull att de får se ett världsklasslag här och att vi kan visa hur långt vi har tagit oss, säger Rösler till Kvällsposten och utvecklar.

– För mig är det vår största utmaning, en härlig utmaning och det gäller för spelarna också. Vi vet inte exakt vilka de kommer att spela. Vi har våra tankar och indikationer, men vi tar det som det kommer.  I vilken form, med vilket mindset och med vilken moral de kommer till Malmö vet vi inte. Vad vi vet är att det är ett lag av världsklass. Och vi vill tävla på en hög nivå mot dem.

Matchen på Stadion på torsdag startar 21.00 och är utsåld sedan länge.