• Publicerat 12 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

En tråkig nyhet för Malmö blev i dag bekräftad – Guillermo Molins missar stormötet mot Chelsea nu på torsdag. 
– Vi förväntar oss ingen längre skadefrånvaro men förstås så missar han matchen på torsdag, det står ganska klart, säger MFF-tränaren Uwe Rösler till Kvällsposten. 

Guillermo Molins var tillbaka på banan igen lagom till Svenska Cupen-mötet mot Lund i december efter lång tids skadefrånvaro. Anfallaren kom in med 20 minuter kvar och presenterade sig direkt med att göra mål. Det fina inhoppet blev starten på en bra period för stjärnan som gjorde mål både mot IFK Malmö och danska Lyngby. I träningsmatch mot Krasnodar var sedan olyckan framme igen, en känning i ena lårets baksida tvingade av spelaren.

Molins har därefter återigen fått kliva in i rehabmode och har den senaste tiden stegrat träningen. I dag kom dock ett bakslag, 30-åringen tvingades kliva av den pågående träningen.

– Omöjligt att svara på om det påverkar kommande dagar. Men det är aldrig positivt om man tvingas kliva av två dagar innan match, säger MFF:s Jesper Robertsson till Kvällsposten.

MFF-tränaren Uwe Rösler var desto tydligare i sina svar:

– Vi förväntar oss ingen längre skadefrånvaro men förstås så missar han matchen på torsdag, det står ganska klart. Det är en smäll för honom, säger Rösler till Kvällsposten och fortsätter:

– Jag känner för honom som person och spelare. Men jag vet också att han kommer tillbaka snart. Jag vet inte hur lång tid det tar, vi måste vara försiktiga med domen i dag. I morgon vet vi mer.

Mittbacken Franz Brorsson missade även han träningen:

– Franz är inte skadad, det är mer en stelhet. Han är bra tränad och det är ingen fara för hans del, säger Rösler.

I övrigt är samtliga MFF-spelare i speldugligt skick.