MFF:s Lasse Nielsen har varit med om det som nu ser näst in till omöjligt för MFF att ens drömma om. Det att slå ut en större Premier League-klubb. När Nielsen var i Gent 2017 så skedde det när man knäckte Tottenhams Kane och kompani.

– Som hos alla underdogs var det en laginsats från Gent som låg bakom att de gick vidare, säger Nielsen till Kvällsposten.

Lasse Nielsen har alltså varit med om att göra det som Malmö FF nu ska upp emot på torsdag. Att gå vidare mot en klubb av snarlik kaliber som Chelsea.
För två år sedan gjorde hans dåvarande belgiska klubb Gent 1-0 och 2- 2 mot Tottenham. Detta i 16-delsfinal i Europa League. Och fortsätter vi titta på andra exempel på ”omöjlighetsskalan” så räcker det med att titta på ett mycket mer närliggande exempel om vi ser hur Östersund förra vintern faktiskt slog Arsenal med 2- 1 på bortagräs i London.

Här berättar dansken för Kvällsposten om hur det blev möjligt att släcka lyset för superstars som Harry Kane och Christian Eriksen och hur man lyckades försvara 1-0 att gå på när man reste till Wembley (2-2).

– Gent då var ett lag som hade vunnit många matcher i ligan och som låg bra till i ligan även då när de mötte Tottenham. Vi hade många bra spelare, där många sedan gick vidare till ännu större klubbar i ännu större ligor, säger Lasse Nielsen och fortsätter.

– Samtidigt tror jag också att Tottenham underskattade Gent i det läget. Och Gent hade också den där lilla turen som man måste ha i det läget mot så stora lag.

Och så jämför han belgarna med Malmö. En skillnad som inte drar i väg för mycket. Snarast så går det att ta på, vilket inte minst visas av hur Malmö spelat 0-2 och 2- 2 mot en annan belgisk toppklubb i Genk i det gruppspel man nu är vidare i från.
– Gent var ett lag som vi spelat samman i två år, lite samma som i Malmö. Första året jag var där spelade Gent i Champions League och andra året i Europa League.

– Å andra sidan. När jag kom hade Gent nyss vunnit ligan för första gången på 25 år, så det var inte ett lag som var vant att spela i Europa eller Champions League. Där har Malmö FF en helt annan historik, resonerar han för Kvp och avslutar:

– Men vi har modet och självklart kan det hända