• Publicerat 12 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Emiliano Salas tragiska bortgång har skakat en hel fotbollsvärld. Nu hedras han med en tyst minut inför Malmös Europa League-match mot Chelsea på torsdag.
”Jag är oerhört ledsen över att hans liv rycktes ifrån honom så grymt vid för tidig ålder och uppmanar alla supportrar över kontinenten att hedra hans minne de kommande dagarna”, skriver Uefas ordförande Aleksander Ceferin i ett uttalande. 

Emiliano Sala var på väg från sin förra klubb Nantes till sin nya Cardiff den 22 januari 2019 när flygplanet som han färdades i kraschade över Engelska kanalen. Hopp fanns in i det sista om att spelaren skulle finnas vid liv, men för fem dagar sedan hittades en kropp som senare kunde identifieras som Sala.

Nu står det klart att det kommer att hållas en tyst minut för Sala inför Malmö FF:s Europa League-match mot Chelsea på torsdag. Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) har bestämt att en tyst minut ska hållas i samtliga Champions League- och Europa League-matcher till minne av argentinaren.

Uefas ordförande Aleksander Ceferin skriver i ett uttalande att han och alla på Uefa beklagar sorgen för Salas närmaste.

”Jag är oerhört ledsen över att hans liv rycktes ifrån honom så grymt vid för tidig ålder och uppmanar alla supportrar över kontinenten att hedra hans minne de kommande dagarna”, säger Ceferin.