• Publicerat 11 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Den danske mittbacken Rasmus Lauritsen lämnar Vejle BK för spel i allsvenskan med IFK Norrköping.
– Med Rasmus får vi in en spelare som är konkurrensmässig direkt. Han är en väldigt stark mittback, bra huvudspelare och skicklig med fötterna, säger Peking-managern Jens Gustafsson till klubbens hemsida. 

IFK Norrköping bekräftar på sin officiella hemsida att Rasmus Lauritsen, är klar för klubben. Mittbacken värvas från danska Vejle BK.

– Jag är bra på att försvara men kan också spela fotboll. Jag är också bra på huvudet och har lyckats göra ett par mål på fasta situationer men jag visar hellre vad jag kan på planen än pratar om det, säger Lauritsen till hemsidan.

Peking-managern Jens Gustafsson kommenterar sitt senaste nyförvärv:

– Med Rasmus får vi in en spelare som är konkurrensmässig direkt. Han är en väldigt stark mittback, bra huvudspelare och skicklig med fötterna. Precis det vi eftersökt under en längre tid. Dessutom är han i en bra ålder för att kunna bli ännu bättre i vår miljö här. Det är en värvning som vi har bedömt vara väldigt viktig för oss när vi ska gå in i en lång och tuff säsong och som gör att vi ökar numerären i backlinjen.

Imorgon klockan 14.00 spelar IFK Norrköping en träningsmatch mot AFC Eskilstuna på Östgötaporten.