Foto: Bildbyrån

ALBUFEIRA. IFK Göteborg förlorade träningsmatchen i Portugal mot sydkoreanska Jeonnam Dragons, detta efter att ha släppt in drabbningens enda mål på stopptid. Tränaren Poya Asbaghi givetvis missnöjd.
– Vi slarvar på den defensiva hörnan. Där måste vi var bättre, vi måste hålla fokus även sista sparken, säger Asbaghi till den samlade svenska presskåren i Algarve.

Det blev förlust i Albufeira för IFK Göteborg under måndagen. I matchens slutsekunder mot Jeonnam Dragons nickade sydkoreanerna in 1-0 och direkt efter avsparken var drabbningen över.

Blåvitt reser därmed hem under tisdagen från sitt försäsongsläger i Portugal med en möjligen sur och bitter eftersmak. Tränaren Poya Asbaghi menar dock att det lika gärna kunde ha blivit seger.

– Det är små marginaler. Benjamin Nygren har ett friläge det sista som händer, det blir inte mål och så slarvar vi på en defensiv hörna det sista som händer. Där måste vi vara bättre, vi måste hålla fokus även sista sparken, säger Asbaghi till den samlade svenska presskåren i Algarve och berättar att han inte är speciellt nöjd med träningsfighten.

– Matchen lämnar mycket i övrigt att önska. Självklart, planen är bedrövlig med allt vad det innebär, men vi kan ändå med de förutsättningarna göra en bättre match offensivt. Vi måste vara smartare. Jag vet inte om något av lagen hade fem passningar i rad under hela matchen, och det sammanfattar väl också det hela. Det var inte det mest underhållande, det kan man konstatera.