• Publicerat 11 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Nabil Bahoui är en spelare som ständigt omges av flyttrykten kring en eventuell comeback till AIK. I dag kunde FotbollDirekt dessutom avslöja att en löpande dialog förs mellan parterna, men att en lösning inte ska vara nära. En som tycker AIK borde satsa på ”Nabbe” är FD:s krönikör Magnus Österberg.
– Jag tycker de skulle må bra av att få in en till offensiv spelare och varför inte honom, säger Österberg till FD. 

Nabil Bahoui hade ett framgångsrikt halvår i AIK-tröjan i fjol innan han återvände till den schweiziska klubben Grasshoppers. I början av månaden bröt mittfältaren dock sitt avtal med föreningen och är nu ute på den öppna marknaden.

I dag kunde FotbollDirekt berätta att en löpande dialog med AIK förs men, enligt FD:s källor, utan att något beslut är nära. Stjärnan uppges ha gott om utländska alternativ och ser med det ut att bli fortsatt för dyr för AIK.

Men klubben har ändå, enligt FDs uppgifter, inte givit upp. Hoppet ställs nu till att stjärnan skulle vara beredd att ta en lönesänkning för att välja Gnaget framför utländska intressenter.

Huvudpersonen själv har inte gått att nå för en kommentar.

Det återstår alltså att se om det blir en comeback i AIK-dressen. Frågan är om Gnaget ens behöver mittfältaren?

– Aa, det tycker jag. Jag tycker alla allsvenska lag behöver en Bahoui. Jag tycker de skulle må bra av att få in en till offensiv spelare och varför inte ”Nabbe”. Speciellt om man kan få honom under rimliga ekonomiska villkor, säger FD:s krönikör Magnus Österberg till FD.

Är det inte öppet mål för AIK att plocka in den offensive mittfältaren nu med tanke på att han står utan avtal?

– Jo, det kan man ju absolut tycka. Jag har väldigt svårt att se ”Nabbe” i någon annan allsvensk klubb än AIK. Sen vet du ju aldrig om det ligger några lukrativa utländska bud på bordet.

Hur bra tycker du Bahoui var under den senaste lånesejouren? 

– Han var bra i och med att han har de offensiva egenskaperna som är av hög allsvensk nivå. Han är en genombrottspelare som är rolig att skåda och jag tycker han bidrog på ett bra sätt. Det var nog viktigt för AIK att han var med under första halvan av säsongen.

I vilken position ser du Bahoui ta plats i laget?

– Jag tycker inte att det finns en skräddarsydd roll för honom i laget. Han kan spela i en nummer-10-roll men även som en av två anfallare. En outsider-position är om han skulle spela i en wingbackroll – defensiven skulle bli lidande men helt klart spännande framåt.

Till sist, tror du mittfältaren grämer sig över att han inte blev kvar året ut och fick vara med i guldyran?

– Jag tror inte Nabil är en sån som grämer sig utan han var nog bara glad över att han fick vara med och bidra i början av året. Nu är han säkerligen extra taggad på att försöka lotsa in Gnaget till Champions League-gruppspelet.

PEDER VENSETH