• Publicerat 11 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

AIK förlänger kontraktet med guldtränaren Rikard Norling. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2020.
– Jag känner glädje och stolthet över att vi har förlängt avtalet, säger tränaren till klubbens hemsida. 

Det har tisslats och tasslat under en längre tid kring AIK:s cheftränare Rikard Norlings vara eller icke vara i AIK. Redan för en månad sen lät det såhär:

– Vi pratar om att förlänga det. Vi ska nog komma i mål, jag är inte orolig. Vi trivs ihop och då brukar det inte vara svårt att komma överens, sa AIK-sportchefen Björn Wesström till Expressen.

Expressen: Vad har ni sagt till varandra?

– Vi har sagt att vi ska försöka komma överens om ett längre avtal, det är det vi har bestämt.

Norling själv sa så här om eventuell kontraktslängd på det nya avtal:

– Det är inte så jäkla viktigt för mig. Det viktigaste är att det är rätt för AIK. Om jag skriver fem år och det finns ett eller två år att hämta så är det viktigare.

Nu är allt klart mellan parterna något AIK meddelade i dag. Kontraktet förlängs med ytterligare ett år fram till år 2020.

– Jag känner glädje och stolthet över att vi har förlängt avtalet och jag ser fram emot att få fortsätta utveckla spelarna, spelet, tränarteamet och mig parallellt med de resultat som vi ska försöka uppnå, säger Norling i en kommentar på AIK:s hemsida.

Björn Wesström om förlängningen:

– Vi är glada att vi nått en förlängning med Rikard och är övertygade om att det är rätt väg för AIK Fotboll i det hårda arbetet för fortsatt framgång som ligger framför oss.