• Publicerat 11 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Jan Wifstrand ger sig inte, nu har mediaprofilen publicerat ett Facebook-inlägg i efterdyningarna av gårdagens ordkrig gentemot den tillfällige MFF-ordföranden Anders Pålsson. Bland annat kommer det fram att en annan person fått förfrågan kring ordförandeposten.
”Jag har bra källor och kan avslöja att Lars Ljungälv, numera Bergendahls, som jag själv lyfte i artikeln i morse, har fått frågan om att bli ordförande, men tackat nej.”, skriver Wifstrand i inlägget.

Jan Wifstrands debattinlägg i sydsvenskan under gårdagen skapade stor debatt och senare samma kväll kommenterade han effekterna av hans text i ett Facebook-inlägg.

”Det är intressant att myten tycks leva i vissa läger, den att Pålsson skulle vara en framgångsrik företagsledare. Tyvärr, fel. Man måste sätta sig in litet i näringslivsfrågor för att förstå detta, inte bara svälja vad MFF-ansvariga tror. Fråga någon som kan. Malmö FF jagar spelare av hög europeisk klass. Ordföranden måste också hålla den nivån. En del av dagens många reaktioner till mig visar för övrigt att det finns en mängd inblandade som är rädda för Anders Pålsson. Varför vara rädd för honom?”, skriver Wifstrand.

I inlägget skriver han vidare att Anders Pålsson inte var förstavalet utan att en annan person fick frågan om att bli MFF-ordförande:

”Jag har bra källor och kan avslöja att Lars Ljungälv, numera Bergendahls, som jag själv lyfte i artikeln i morse, har fått frågan om att bli ordförande, men tackat nej. Eller som en av de tyngsta i skånskt näringsliv sade när jag blev uppringd idag: ”Jan, håller helt med i din kritik, men det är inte lätt att hitta någon som vill ta uppdraget”, skriver Wifstrand.

Ljungälv är vd för Bergendahls som är verksamma inom mat, mode och heminredning och är redan föreslagen att ta en plats i MFF:s styrelse som ledamot.

Vem som blir ordförande i MFF avgörs på årsmötet den 1 mars.