• Publicerat 11 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg lämnar Portugal med en 0-1-förlust mot sydkoreanska Jeonnam Dragons i ryggen. FD:s utsände Casper Nordqvist, på plats i Algarve, nedan med sina tankar om matchen. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER IFK GÖTEBORG – JEONNAM DRAGONS 0-1

Din bild av första halvlek?

– Puh, ingen rolig historia. Blåvitt totalt uddlösa framåt och var det något lag som förtjänade ett ledningsmål var det koreanerna som ändå skapade två fina chanser genom distansskott. Giannis Anestis fick sträcka ut rejält en gång och visa upp sig.

Bättre i andra?

– Ja, men det var fortfarande ett sömnpiller som vi fick se. Eller sömnpiller och sömnpiller, det var i alla fall ingen underhållande fotboll som det bjöds på i Albufeira. Chanserna var få och först på stopptid hettade det till. Benjamin Nygren missade friläge och i stället nickade Dragons in 1-0 på hörna i matchens sista spark. Svagt försvarsspel av Blåvitt där!

4-3-3 i första halvlek, 3-4-3 i andra. Vad passar Blåvitt bäst?

– Alltså att lira med Sebastian Ohlsson som renodlad högerback känns kanske inte optimalt, men spännande mittfältstridente i Amin Affane, Junes Barny och Patrik Karlsson Lagemyr! Såg väl bättre ut i andra men inte så konstigt kanske då laget spelade just 3-4-3 i fjol.

På tal om Sebastian Ohlsson var det väl ändå han som stack ut mest i dag?

– Ja, Blåvitts nya kapten kämpade och slet, kom upp i offensiven när lägena fanns och såg allmänt spelsugen ut. Snacka om kontrast jämfört med när han var i Jörgen Lennartssons frysbox!

Gräsmattan hårt kritiserad. Hur mycket påverkade det?

– Klart att en bedrövlig matta (vilket var så tränaren Poya Asbaghj kallade den) påverkar spelet negativt och det är ju en förklaring till Blåvitts deppiga sorti här i Portugal. De hade givetvis velat lämna Algarvekusten med en seger i ryggen som en boost inför Svenska cupen-mötet med Nyköping på söndag. Så ja, att underhållningsvärdet var lågt kan delvis skyllas på planen!