• Publicerat 10 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Talangen Carl Johansson var förra året utlånad till Öster från Kalmar, nu står det klart att han återvänder på permanent basis till klubben. 
– Det känns fantastiskt skönt att ha skrivit på för tre år med klubben, säger mittfältaren till klubbens hemsida. 

Carl Johansson var förra säsongen utlånad från Kalmar FF till Öster i superettan. Ett lyckat lån skulle det visa sig. På 29 matcher svarade mittfältaren för hela sex mål och tre framspelningar.

Efter säsongen återvände Johansson som planerat till Kalmar, men nu står det alltså klart att det blir en comeback i Öster-tröjan. Denna gången är övergången permanent. Kontraktet är skrivet på tre år.

– Det känns fantastiskt skönt att ha skrivit på för tre år med klubben. Det har känts bra här redan sedan starten från förra året och trivs väldigt bra både i klubben och staden. Resan framöver med klubbens målsättningar tycker jag ser väldigt spännande ut och jag ser fram emot möjligheten att få fortsätta spela på Myresjöhus Arena och inför supportrarna, säger Johansson i en kommentar till klubbens hemsida.

Östers manager Christian Järdler:

– Vi är väldigt glada att Calle väljer oss och att Östers IF kan signa en U20-landslagsman med allsvenska meriter. Calle har trivts här sedan första dagen och vi har trivts med honom. Han är en väldigt skicklig spelare med fin teknik, bra speluppfattning och en vass kombinationsspelare. Han är lurig och väldigt bra på att ta sig förbi och runt motståndare med boll. Calle gjorde sex mål 2018 och vi hoppas på fler i år. Det finns en oerhörd potential i Calle.