• Publicerat 10 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Medieprofilen Jan Wifstrand kritiserade i dag valberedningens förslag av Anders Pålsson som ny MFF-ordförande. Nu kontrar den sistnämnde
– Jag tycker att Wifstrand är fel ute, säger han till Aftonbladet.

I början av mars ska Malmö FF välja in en ny ordförande efter Håkan Jeppsson, som tragiskt gick bort i slutet av förra året. Anders Pålsson är den som fått hoppa in som en tillfälligt lösning MFF. Nu tyder det mesta på att han också blir den permanenta lösningen på posten, han är nämligen valberedningens förslag.

En som inte var nöjd med beslutet var medieprofilen Jan Wifstrand som tidigare under söndagen publicerade en debattartikel i Sydsvenskan där han ifrågasätter valberedningens förslag.

”Anders Pålsson fyller inte dessa kriterier på ett tillfredsställande sätt. Han är bra på att räkna och har bidragit till att MFF kunnat bygga en solid ekonomi. Det är utmärkt. Men den föråldrade ledarstil han visat inom näringslivet duger inte. Och på riksplanet är han okänd”, skrev Wifstrand bland annat tidigare under söndagen.

Nu svarar Pålsson själv på kritiken. I en intervju med Aftonbladet säger han:

– Det ska vara högt i tak i Malmö FF, vi har en föreningsdemokrati. Det ska vara diskussion kring vem som ska vara ordförande i Malmö FF. Sedan vill man ha en viss nivå på debatten, att den är saklig och korrekt. Där har jag en annan uppfattning än Wifstrand. Jag tycker hans nivå är för låg.

På frågan vad Pålsson tycker om att Wifstrand kritiserar hans föråldrade ledarstil svarar han:

– Jag vet inte vad han baserar det på. Jag sitter i två börsnoterade styrelser och har nyligen tillsatt den yngsta kvinnliga vd:n på börsen, Sofia Svensson, för Lammhults Design Group. Det om något visar att jag inte skyggar för att ta nya steg. Jag tycker att Wifstrand är fel ute.

I sitt debattinlägg antyder också Wifstrand att ordförandevalet i MFF skulle varit riggat, något som tillbakavisas av Thelma Ernst, som är ordförande i MFF-support.

– Det är inte riggat. Vi inom MFF Support har pratat kontinuerligt med Malmö FF:s valberedning, första gången redan i november. Valberedningen har även diskuterat med andra grupper och anställda inom Malmö FF:s organisation. Vi säger inte om medlemmarna ska rösta på Anders Pålsson eller eventuella motkandidater, men vi har förtroende för valberedningen, säger hon.

Ny ordförande i Malmö FF väljs den 1 mars på årsmötet.