• Publicerat 10 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Alexander Kacaniklic blev klar för Hammarby i går, en viktig värvning i det läget att man förlorat flera tunga namn. Nu tror FD:s krönikör Magnus Österberg att Bajen fortsatt är före en konkurrent som Djurgården.
– Just nu håller jag nog Hammarby steget före, säger Österberg till FotbollDirekt.

Hammarby har tappat en rad tunga namn under vinterfönstret, de mest kännbara Björn Paulsen, Jiloan Hamad och Neto Borge som alla lämnat klubben. Nu börjar truppen åter byggas upp på nytt och i går presenterades Alexander Kacaniklic.

Det är svårt att sia om hur bra Kacaniklic är i nuvarande status men klart är att han på förhand känns som ett stort namn:

– Det är klart att det är en bra värvning på pappret. Det är en spelare som har åstadkommit ganska mycket i sin karriär trots att de sista åren kanske inte varit superbra direkt, säger FD:s krönikör Magnus Österberg.

Kommer Kacaniklic gå rakt in och dominera i allsvenskan? 

– Rakt in och dominera återstår väl att se, men att de finns stora kvalitéer i den här spelaren tror jag alla är överens om, sen får man ge det lite tid innan han kommer igång. De sista åren i Nantes var med all respekt inte särskilt bra, men absolut det är en spännande spelare som kan uppnå mycket.

Vart i startelvan kommer han ta plats? 

– Det är såklart att det är de offensiva positioner han kommer att spela på, en av kanterna kanske. Han kan säkert även spela i en nummer tio-roll om det behövs.

Har Bajen värvat klart i och med Kacaniklic-affären?

– Jag tror inte man är riktigt klara utan de kommer komma ytterligare nånting. Samtidigt kan man inte bygga på en trupp hur mycket som helst. Det är mycket möjligt att Bajen får avlasta en spelare för att kunna plocka in ett till nyförvärv.

Djurgården gjorde även de klart med en prestigevärvning igår i form av Astrit Ajdarevic – är Kacaniklic strået vassare? 

– Jag tycker de får de spela om det, men de är två bra värvningar. Ajdarevic och Kacaniklic är precis vad de här båda klubbarna behöver så på det sättet är de likvärdiga – de fyller båda en funktion. Astrit har trots allt inte heller haft det problemfritt de senare åren så likheter mellan de båda kan man skönja även där.

Vem slutar högst i tabellen – Djurgården eller Hammarby? 

– Jag tror Djurgården har en bit kvar, ett anfallsnamn till behövs och där tror jag Magnus Eriksson kommer in. Dif är bättre en i fjol men samtidigt är Hammarby inte svagare. Jag tror att det blir tajt i toppen överhuvudtaget, men just nu håller jag nog Hammarby steget före i kampen mot just blåränderna.

PEDER VENSETH