• Publicerat 10 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

BK Häcken vann träningsmatchen mot Ubuntu Cape Town i Sydafrika. Nyförvärvet Ahmed Yasin imponerade och låg bakom segermålet.
– Han var tydligt bidragande till att vi gjorde en bra andra halvlek. Han var rörlig och hade fötterna mot målet, säger klubbens tränare Andreas Alm om Yasins insats till GP

Ahmed Yasin gjorde stor succé i Häcken hösten 2017 när han var inlånad från AIK. Spelaren återvände sedan till de regerande mästarna för att starta upp säsongen 2018. Efter ett halvår med delvis imponerande insatser blev konkurrensen för hård i laget efter att Gnaget plockat in Sebastian Larsson. Yasin valde därför att fortsätta karriären borta i Qatar. Nu sex månader senare är han åter i Sverige för spel i Häcken.

– Det är en grym klubb med bra människor runtomkring. Väldigt proffsig, med grymma faciliteter. De känner till mina kvalitéer och har en spelstil som passar mig bra, säger han till GP.

Mittfältaren fick komma in efter en timme mot andradivisionslaget Ubuntu Cape Town nere i Sydafrika. När det återstod tio minuter av matchen klev Yasin inåt i banan för att lossa kanonen och på returen var Mervan Celik framme och kunde placerade bollen i nät. BK Häcken vann till slut matchen med 2-1.

– Det kändes jättebra och jättekul. Jag har tränat fullt ut de senaste fyra dagarna och i dag fick jag också 30 minuter match, så det var jäkligt skönt, säger Yasin till tidningen.

Tränaren Andreas Alm var nöjd med nyförvärvets prestation.

– Han var tydligt bidragande till att vi gjorde en bra andra halvlek. Han var rörlig och hade fötterna mot målet. Han var inblandad i en hel del situationer, både mål och målchanser, säger Alm till GP.

På lördag drar tävlingssäsongen i gång och då väntar Brage i svenska cupen.

Häckens startelva:

Jonathan Rasheed – Godswill Ekpolo, Johan Hammar, Juhani Ojala, Adam Andersson – Erik Friberg, Gustav Berggren – Mervab Celik, Viktor Lundberg, Ali Youssef – Alexander Jeremejeff