ABU DHABI/DUBAI. Nytt mål från straffpunkten i vad Daniel Sundgren kallar en ”pissmatch”. FotbollDirekt pratade med wingbacken om samarbetet med nye Daniel Granli, om han släppt den uteblivna Greklandsflytten och svaret på Norlings hyllning.
– Jag känner mig piggare än jag någonsin har gjort. Det tror jag är lite genetiskt, säger han till FD efter 1-1 mot New York City FC.


AIK inledde klart bäst mot MLS-laget New York City FC och borde åtminstone gjort ett mål på chanserna som Tarik Elyounoussi, Henok Goitom och Saku Ylätupa vaskade fram. Men 0-0 i paus och i stället hamnade AIK i underläge innan Daniel Sundgren säkert kvitterade från straffpunkten.

Målskytten, som även nätade från straffpunkten i den senaste träningsmatchen mot Gif Sundsvall, var inte alls nöjd med sin och lagets instats.
– Helt ärligt så var det en studsig och hård plan. Svårt att kontrollera bollen. Det blev lite mjukare i andra halvlek då det blev lite daggigt. Men vi ska ju leda med 3-0 i halvtid och då är matchen helt död. Sen gör New York fem-sex byten i halvtid och det förstör rytmen. Det mest positiva är att juniorerna som kommer in gör det jättebra. Det är dem jag vill lyfta fram för vi var inte speciellt bra i dag, säger han till FotbollDirekt.se.

Hur var det att spela bredvid Daniel Granli?
– Daniel gör en jättebra match och var lätt att spela med. Han lyssnar på allt jag säger. Man märker att han behöver lite stöd med löpningar bakom ryggen nu i början. När jag spelade med Alex (Milosevic) så räckte det med att jag sa ”Alex” när det kom någon bakom. Nu måste jag mer säga ”Daniel, det kommer någon bakom”, det går lite långsammare att få en snabb förståelse. Det är samma när jag ropar ”Seb” så förstår han att det kommer någon bakom. Men det där kommer med tiden.

– Men Daniel skötte sig väldigt, väldigt bra. Han har fina fötter. Sen vet jag inte, jag var inte nervös inför den här matchen men jag kan tänka mig att han var lite nervös i sin första match, sånt spelar in. Men han gör det väldigt bra.

Tror du att du kommer behöva ta ännu större ansvar i defensiven nu när Milosevic inte är kvar?
– Jag tar mycket ansvar på matcher generellt. Både på planen och i omklädningsrummet. Sen är det  skönt att ha ”Seb” bredvid mig som jag fungerar väldigt bra med. Det är konstigt att prata om folk som lämnat men om man ska jämföra så är det att det tar tid att få de här små signalerna att sitta. Man måste spela ihop ett tag.

Sundgrens vara eller inte vara i AIK var länge osäker. Grekiska Aris la ett bud som AIK inte kunde acceptera på grund av osäkerheten kring klubbens betalningsvilja. Men nu är wingbacken tydlig med att han släppt den uteblivna utlandsflytten.
– Verkligen. Jag är här nu och ska se till att göra en jäkla bra säsong. Vi har ett spännande lag och som du sa så får jag ta ännu större ansvar. Det är roligt. Och jag ser bara positivt på det, faktiskt.

Både Rikard Norling och Patric Jildefalk har nämnt dig som en av lagets absolut bästa, om inte den genomgående bästa på träningarna i veckan. Du har inte legat på latsidan i vinter?
– Nej, jag har tränat väldigt hårt. Sen är väldigt, väldigt missnöjd med  matchen. Jag tycker att jag gör en pissmatch. Defensivt var väl bra, men offensivt inte bra alls. Resultatet i dag speglar inte resten av mitt träningsläger men jag känner mig väldigt fräsch. Jag känner mig piggare än jag någonsin har gjort. Det tror jag är lite genetiskt. Farsan (Gary Sundgren) blev också bara bättre med åren.

Rikard sa faktiskt att han aldrig sett dig bättre i en intervju för några dagar sen.
– Norling kommer att få se ännu mer av mig.