Foto: Bildbyrån

LAGOS. Med David Boo Wiklander borta och Carl Starfelt skadad kan Kristopher Da Graca få en viktig roll i IFK Göteborgs backlinje i år, en roll han själv är redo för.
– Jag hoppas verkligen det, det är helt upp till mig själv hur jag presterar på träningarna och om jag tar chansen när jag spelar, säger mittbacken till FotbollDirekt.se.  

FD FRÅN PORTUGAL – MED UTSÄNDE CASPER NORDQVIST

I fjol blev det bara fyra allsvenska starter för Kristopher Da Graca i IFK Göteborg. Under våren var det Carl Starfelt, André Calisir och Sebastian Eriksson som var tränaren Poya Asbaghis förstaval i trebackslinjen – och när Eriksson på sommaren lämnade för Grekland slängdes David Boo Wiklander in i elvan.

Nu är även Wiklander borta från klubben och då Starfelt går skadad och först väntas vara fit for fight lagom till den allsvenska premiären kan nu Da Graca få en viktig roll i Blåvitts backlinje.

– Jag hoppas verkligen det, men det är helt upp till mig själv hur jag presterar på träningarna och om jag tar chansen när jag spelar, konstaterar 21-åringen för FotbollDirekt.se.

Da Graca med rötter på Kap Verde är född i Göteborgsförorten Bergsjön och har Hisingsbacka som moderklubb – precis som Malmöstjärnan Carlos Strandberg. 2013 lämnade Da Graca Hisingsbacka för Arsenal där han var ungdomsproffs. Det blev aldrig några framträdanden i a-laget utan i stället vände Da Graca hem till Göteborg 2017 då han kritade på för Blåvitt.

LÄS: IFK-STJÄRNAN KAN INTE SPELA – BESKEDET TILL FD 

Da Graca är uppvuxen med att IFK är en storklubb. Att laget slutade på en elfteplats i fjol är därmed en stor besvikelse för den 190 centimeter långe mittbacken.

– Ingen vill att vi ska hamna så långt ner i tabellen igen. Vi är jättehungriga nu och vill vinna varje match, säger Da Graca och berömmer sedan årets lagbygge i Blåvitt.

– Än så länge känns det bra, riktigt bra faktiskt. Vi har ny tränare (assisterande Ferran Sibila) och fått in lite nya spelare. Det känns riktigt bra.

Var i försvaret kommer du att spela? André Calisir känns väl given som den centrale i trebackslinjen?

– Ah jo, men sedan får vi se hur Poya tänker.

Men höger eller vänster i trebackslinjen, vad föredrar du?

– Höger skulle jag säga. Ja, höger.

IFK Göteborg har ett väldigt ungt lag den här säsongen. Rutinerade spelare som David Boo Wiklander, Emil Salomonsson och Tobias Hysén har alla lämnat. Hur Da Graca känner kring det?

– Svårt att säga hur det känns, men vi har några äldre spelare i laget ändå, så det känns helt okej.

Blåvitt har nu tre dagar kvar på träningslägret i portugisiska Lagos innan flyget tillbaka till Göteborg väntar. I fjol var laget i spanska Murcia och Da Graca anser att årets läger håller högre klass.

– Bra mat, bra boende, bra planer och bra väder. Mycket bättre än Spanien i fjol!