• Publicerat 9 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Djurgården spelade i dag en träningsmatch mot de norska motståndet Lilleström på Tele2 Arena. I paus presenterade Astrit Ajdarevic inför Dif-publiken.

Djurgården har gjort ett spännande transferfönster så här långt, i dag presenterade ytterligare en namnkunnig spelare till truppen – Astrit Ajdarevic.

Själva matchen då. Det var de norska laget Lilleström som basas utav Jörgen Lennartsson som kom på besök. Klubben är ett mittenlag i Norge och slutade förra säsongen på en tolfte plats. I laget hittar vi de båda Sverige-bekantingarna Smarason och Daniel Gustavsson tidigare Hammarby och Elfsborg.

Djurgården tog ledningen i matchen via nick från Kevin Walker, men Lilleström kom tillbaka i den andra halvleken. Pannan som gällde även där när Brenden kunde styrde in bollen bakom en maktlös Bråtveit i Djurgårdsmålet.

Annars en klassik träningsmatch där det stora fokuset låg på det som skulle hända i paus. Stjärnan Astrit Ajdarevic presenteras inför sin nya hemmapublik.

Djurgårdens startelva:

Per Kristian Bråtveit – Witry, Une Larsson, Danielsson, Käck – Karlström, Sabovic, Walker, Bärkroth – Turay, Chilufya

Lilleströms startelva: 

Maric – Haakenstad, Salquist, Kippe, Kind Mikkelsen – Gustavsson, Krogstad, Sinyan, Ödemarksbakken – Smarason, Lehne Olsen

Liverapport följer nedan:

Matchen är igång.

Matchminut 10: 

Chanser åt båda håll här i början. Daniel Gustavsson har ett bra nickläge som går precis utanför. Djurgården skapar första matchen via ett kanonskott 25 meter utanför boxen som stryker krysset.

Matchminut 20: 

Nya möjligheter för Djurgården. Ett skott i bra läge cirka 15 meter från målet avlossas men bortalagets målvakten kan plocka bollen. Bra start annars från båda lagen där Lilleström haft de något hetare lägena.

Matchminut 35: 

Djurgården nära att få till en bra kontring men Salqvist kan bryta i sista stund. Farligt för Dif igen, men återigen är det Salqvist som kommer emellan och kan avstyra chansen.

Matchminut 45: 

Första halvlek är till ända. Bra spel från båda lagen utan att riktigt imponera i den sista tredjedelen. Lagen har istället förakt få in bollen med hjälp av distansskytte. Den hetaste chansen kom i det absoluta slutskedet av matchen när Lahne Olsen vände upp och sköt klockrent i stolpen. Djurgården kunde sedan sticka upp med ytterligare en möjlighet och då small det bakom Maric i målet efter en nick från nära håll av Kevin Walker.1-0 i paus för blåränderna alltså.

Andra halvlek är igång: 

Rivstart av bortlagt där det återigen är Lehne Olsen som är framme med ett skott – tätt utanför. Djurgården får till ett vasst anfall men Salquist är framme med ton igen – han håller på att växa ut till ett monster för Lilleström.

Matchminut 55:

Daniel Gustavsson får ett jätteläge efter att vunnit en 50/50-duell och kan ta sig fram till ett skott innanför straffområdet, skottet blir blocket. Bollen hamnar till slut hos Brenden som skjuter över.

Matchminut 65: 

Djurgården har det mest av spelat och tvingar gästar till att backa hem utan att skapa det något riktigt spetsigt.

Matchminut 70: 

Mål för bortalaget. Frispark från Smarason som nickas vidare in i boxen av Kind Mikalsen. Där kommer Brendan och kan styra in kvittering. 1-1 i Stockholm.

Matchminut 80:

Den officiella publiksiffran på Tele2 i dag, 4276 åskådare.

Matchen har gått lite i stå efter 1-1-målet, inte jättemycket action. Lagen ser ut at lotsa sig fram till ett lika resultat i dag.

Matchminut 90: 

Djurgården får till en kvick frispark som nästan överrumplar Lilleström, men den för dagen fantastiska Salquist hinner uppfatta situationen och styra ut till en hörna som blir resultatlös för Dif.

SLUT: 

Djurgården tog ledningen i matchen via nick från Kevin Walker, men Lilleström kom tillbaka i den andra halvleken. Pannan som gällde även där när Brenden kunde styrde in bollen bakom en maktlös Bråtveit i Djurgårdsmålet.

Annars en klassik träningsmatch där det stora fokuset låg på det som skulle hända i paus. Stjärnan Astrit Ajdarevic skulle presenteras inför sin nya hemmapublik.