• Publicerat 9 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Helsingborg besegrade i dag Öster med 2-0, i samband med vinsten kunde Alexander Farnerud pricka in sitt första mål för klubben.
– Jag såg att där var en liten lucka till vänster i målet och placerade in den där. Väldigt skönt, säger 34-åringen till Helsingborgs Dagblad.

Helsingborg är nykomlingar till årets allsvenska och under lördagen träningsspelade laget mot superettanlaget Öster. En av huvudfigurerna i segern var veteranen Alexander Farnerud som kunde trycka dit HIF:s ledningsmål en bit in i den första halvlek.

Andreas Granqvist kunde kort därefter fastställa slutresultatet 2-0 med hjälp av en straffspark.

Tillbaka till Farnerud som kommenterar sitt eget och lagets dagsverke i stort:

 – Det blev ett inlägg från höger sida och bollen hamnade hos ”Wanja” (Wanderson) som inte kunde göra något annat än att lägga tillbaka till mig. Jag såg att där var en liten lucka till vänster i målet och placerade in den där. Väldigt skönt, säger 34-åringen till Helsingborgs Dagblad och fortsätter:

– Vi kunde spela i lugn och ro och bygga upp vårt spel och sen var vi väldigt koncentrerade och gjorde vårt jobb defensivt också jättebra. Vi håller fortfarande på att jobba tillsammans och få ihop det, och ligga rätt. Jag tycker att det blir bättre och bättre för varje match, säger Farnerud.

Helsingborg är inte med i svenska cupen som inleds nästa helg. HIF får istället tävlingsdebutera i den allsvenska premiären hemma mot IFK Norrköping