Foto: Bildbyrån

Astrit Ajdarevic blir nu ett av allsvenskans mest omskrivna namn. Klar för Djurgården som han är så växer nu snabbt kraven efter en topplacering.
– Med Astrit kan nu Djurgården för första gången på länge kreativt på mitten jämföras med både AIK och Bajen. Så bra är han, anser FotbollDirekts krönikör Magnus Österberg.

AIK hade Kristoffer Olsson i fjol, Hammarby hade Jiloan Hamad.
Nu anser FD:s Magnus Österberg att Djurgården har något snarlikt i Astrit Ajdarevic. En nummer-10 på det viset som det förra AEK-proffset och grekiske ligamästaren – är det länge sedan Djurgården har haft.

– Jag tycker det. Kim Källström förstås oerhört skicklig. Men Astrits sätt och fart och passningsskicklighet  -och sätt att vandra med bollen… titta på Kristoffer Olsson i fjol för AIK. Det här kan bli någonting liknande för Djurgården, även om Olsson förstås måste rankas högre och Astrit många gånger i sin karriär varit ojämn. M e n kapaciteten har han, onekligen. Det är bara att titta på så många matcher han gjort för en storklubb som Athen. Nej, men det gör man inte utan kvaliteter. Nej, man gör inte det.

Hur ser du på hans stil och den han varit i andra svenska klubbar som Örebro och Helsingborg?
– Väldigt, väldigt bra i passningsspelet. Just den bolltryggheten är ett måste på Dif:s mitt. Nu när man har Astrit så ser det å andra sidan ganska komplett. Karlström och Walker, habila, Ulvestad stark i djupled och så då Astrit. Ah, det är spännande.

– Det är inget snack om att han blir ovärderlig om han bara trivs och får ”feeling”. Man ska ha klart för sig att sådana här spelare i svensk fotboll finns det inte många av och för mig borde han ha varit intressant för i stort sett alla allsvenskar.

LÄS: DIF-STJÄRNAN VILL VISA UPP SIG FÖR INTER

Magnus Eriksson då. Om han nu också blir klar. Hur ser du på det?

– Då kanske i en släpande forwardsroll. Ytterforward? Magnus är en spelare som ska vara lite fri. Nej, men kommer även Magnus då tillsammans med utseende mittfält och försvar – så ska Djurgården på förhand rankas i toppstrid.
– Det enda jag då saknar är ett etablerat forwardsnamn jämte Buya Turay. Han är lite för ensam och det spelar ingen roll om Kim och Thomas kommer att spela med en i strikerrollen. Ett anfallsnamn till och Magnus Eriksson – då ser det här riktigt lovande ut för Djurgården. Dock får vi inte glömma, det är ändå viktigt att nämna, Adam Bergmark Wiberg. Det är ett namn som kan slå men har ännu inte gjort det fullt ut.