Astrit Ajdarevic har skrivit på för Djurgården. Det förra Greklandproffset visades upp i halvtid när Dif mötte norska Lilleström. Bosse Andersson här i en intervju med FotbollDirekt.se.
– Det här är ett namn som kommer att bli ett av allsvenskans största namn, det har han kapacitet för, säger Andersson till FD på lördagen.

Astrit Ajdarevic vilken fotbollsnomad han har blivit.
I över tiotalet klubbar sedan starten i Falkenberg för den Pristinafödde mittfältaren. Nu är han klar för tre år med Djurgården.
Kontraktet skrevs på i går kväll och han presenterades i halvtid i match mellan Djurgården och Lilleström på Tele2 arena.
– Han har gjort ett väldigt bra intryck från första stund. Nu har det funnits flera klubbar med i bilden och vi har knappast varit ensamma. Men vi har hela tiden jobbat hårt på att övertyga Astrit om Djurgården, säger Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

– Men han visade själv så mycket han gillar vårt spelarmaterial och att han verkligen tror på Djurgården. Nu ska vi få honom att trivas.

LÄS: HÄR AVSLÖJADES ALLT REDAN I BÖRJAN AV JANUARI – DIF:S HEMLIGA MÖTEN

I detta har nu Djurgården uppenbart tagit ett av svensk fotbolls mer meriterade namn. Ajdarevic har varit i klubbar som Liverpool, Charlton, Leicester, belgiska klassikern Standard Liege och AEK Athen – grekisk mästare där i fjol och totalt 50-talet matcher i en sådan storklubb.
– Man ska titta på vad det här är för spelare. I vilka klubbar han har varit, erfarenheten han har skaffat sig. Han kan definitivt bli allsvenskans störste spelare. Den kapaciteten har han med den passningsfoten och skickligheten överhuvudtaget.

FotbollDirekt var först med att avslöja Djurgårdens intresse när han i förra månaden träffade sportchef Bosse Andersson på Bromma flygplats.
Allt sedan dess har Dif:s försök med Astrit fortskridit. Men samtidigt har flera klubbar cirkulerat och inte minst IFK Göteborg har stångats – men Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har i slutänden blivit avgörande.
– Ja, hans namn kom upp tidigt när vi började prata när Kim och Thomas var klara. Både kände att han har kvaliteter som vi vill – och ska ha. Båda har verkligen visat att vi ska ta honom och det har han känt.

Med detta har Djurgården tagit det där större namnet – någonting man fått kritik för att man inte gjorde förra året när namn började försvinna och det knakade resultatmässigt. Bosse Andersson inser att man nu höjer förväntningarna inför ett år där man än så länge inte nämnts kring allsvenskans toppskikt.
– Det är klart att jag inser att det kommer att börja pratas. Han är någon som väcker uppmärksamhet och det är så det ska vara.Titta på hans karriär och senast grekisk ligamästare och han spelade många matcher i AEK. Och så är han hungrig.

Han behöver inte ha gjort sitt utomlands eller hur ser du på det?
– Nej, det tror jag inte. Nu har han valt att komma hem men jag tror inte han är klar internationellt.

I vilken roll? Han kan ju gå i flera roller. Är det givet med nummer tio för honom?
– Ja, men han ska ju ha stort bollinnehav i alla fall. Men exakt – det ska Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf svara på.