BELEK. 3-1 för Hammarby mot Shonan Bellmare och fina debutinsatser av nya brassarna Jean Carlos och Ze Vitor. Nu väntar snart cuppremiär mot Varberg och David Fällman tycker man går in i tävlingssäsongen med en positiv känsla – och glädje över brassarnas lyckade inledning:
– De kommer hit med ett grymt engagemang, man ser att de vill vara här, att de vill lägga ned jobbet. Jag har blivit positivt överraskade av båda, säger David Fällman till FotbollDirekt.se. 

3-1 för Hammarby mot japanska Shonan Bellmare, i sista matchen inför Svenska Cupen. En sämre motståndare än österrikiska St Pölten som man mötte i måndags, men ändå en värdefull match att ha med sig säger David Fällman.

– Det här var en bra träningsmatch. Vi sade det innan, att det är svårt att veta vad man ska förvänta sig för motstånd. Även fast kvaliteten från deras håll inte var den bästa så ser man att det räcker rätt lång med en organisation och ett presspel, en bra formation och ett jävla go… då kommer man långt. Och det gör dem, det är inte enkelt för oss.

– Och det blir en klocka till oss också, vi har kvaliteten, tänk om vi får igång vårt presspel ännu mer? Då är man jättejobbig att möta.

För egen del, det såg tryggt ut i backlinjen?

– Det var skönt, man har blandat och gett lite. Jag vet att det är försäsong men man vill ändå att det ska vara en skön feeling på försäsongen. Jag tycker vi tog ett bra steg nu, och jag tycker vi tog ett bra steg nu också. Feelingen är viktig, viktigare än man tror. Den får man direkt efter match, och är den bra, då behöver man inte grotta ner sig så mycket på smågrejer.

Vad säger du om Jean Carlos debut?

– Båda brassarna kommer hit med ett grymt engagemang, man ser att de vill vara här, att de vill lägga ned jobbet. Jag har blivit positivt överraskade av båda, även Ze Vitor. Men som i dag när Jean spelar, hans lugn med boll och även att hans positionsspel var bra idag. Sedan kommer det säkert behöva jobbas mer med det. Men det var en bra förstafeeling, kul att se.

– Jag har läst att han (Jean Carlos) är lite före Neto säger dem, och det kanske han är just med positionsspelet, det som Neto fick jobba lite mer i början. Det är bra, då börjar man lite längre fram i början.

Kommunikationen ute på planen är man igång med så smått, säger Fällman:

– Vi började i dag med ”me”, ”you”, ”right”, ”left”. Och så får man bygga på det därifrån. Det är inte så lätt, de kan ingen engelska, jag kan ingen spanska. Man får börja i den änden, sedan spelar vi fotboll av en anledning. Man lär känna varandra som spelare och då behöver inte kommunikationen vara där fullt ut.

Med Neto måste det ha varit samma sak? 

– Ja, det var det. Men Neto tog oerhörda steg i engelskan. Det var kul att se, han lade ner tid på det också, Det kommer de här också göra. Det är bra för dem att lära sig engelska generellt.

Och ditt samspel med Fenger ser gjutet ut?

– Ja, det är kul att vi har så många bra mittbackar. Det känns som att alla är trygga med alla. Men som i dag, jag känner mig jättetrygg med Fenger, jag tycker han är en extremt duktig fotbollsspelare, han sprider ett lugn Det känns bra, känslan är bra och den är viktig.