ABU DHABI. AIK inledde starkt mot New York City FC men gjorde inga mål. Kvaliteten blev allt sämre ju matchen gick och slutade 1-1. För Rikard Norling var det mest positiva att defensiven höll och att nyförvärven tog ett första lovande steg in i matchtruppen.
– Daniel Granli tycker jag gör det riktigt bra, säger Norling efter matchen i Abu Dhabi.

Tarik Elyounoussi hade två gyllene lägen att ge AIK ledningen mot New York City FC – men ingen utdelning innan halvtid.

I andra halvlek sjabblade de regerande mästarna till det och efter ett bolltapp, en passerad Robin Jansson och ett läckert avslut bakom Oscar Linnér var det underläge. Kort därpå stal debutanten Saku Ylätupa, 19, en boll utanför Citys straffområde och fälldes bakifrån i straffområdet.

Daniel Sundgren säker från elva meter och 1-1 en bit in i andra halvlek. Mer än så var det inte chansmässigt. Enoch Kofi Adu klev av skadad, men Rikard Norling tror inte att det var någon större fara, och han borde vara tillbaka om inte allt för lång tid.
– Det var någonting. Förhoppningsvis är det bara en smäll, vi får avvakta och se. Han fick en smäll på träningen på liknande ställe, säger tränaren Rikard Norling till den samlade presskåren.

Om matchen:
– Vi är ringrostiga. Det är min känsla. Matchovana och det syntes väl framförallt på det offensiva spelet. Det böljade till slut över på det defensiva. Men de försökte även om det inte var kalibrerat.

– Sen skapar vi extremt mycket öppna chanser. Över matchen har vi fem hundraprocentiga chanser, fick Björn (Wesström) det till. Det tar vi trots allt med oss. Även fast att vi vill att det (chanserna) ska sitta får vi ta det på ringrostighetskontot i dag, säger Norling.

Norrmannen Daniel Granli stod för en stabil instats i backlinjen och fick, liksom Saku Ylätupa, beröm.
– Jag tycker att de gör det bra båda två. Det bådar verkligen gott. Daniel Granli tycker jag gör det riktigt bra. I perspektivet vad vi vill ha rent taktiskt. Sen visar han individuella kvaliteter som gör det extra bra. Han är är följsam, snabb och brytsäker. En av de som var mest kalibrerade.

– Saku får den ganska svår debut rent taktiskt. De har ”dubblingar och trippleringar” och gör det ganska svårt för honom. Med tanke på det gör han det skitbra. Man ser att det finns tryck i steget när han sätter igång.