• Publicerat 8 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

AIK mot New York City FC. Matchen har slutat 1-1 nere i Dubai i eftermiddag.
FotbollDirekts Lennart Sandahl på plats i Dubai. Matchen rapporterades löpande här.

FotbollDirekt har i dag rapporterat AIK – New York så här.

Referatet startar här:
AIK första träningsmatch i Dubai och det blir mot New York från MLS.
Ett AIK i startläge denna gång med flera spännande namn.

Finländaren Saku Ylätupa och även norske Daniel Granli finns med direkt.
Så här startar AIK dagens möte nere i Mellanöstern där Anton Tinnerholm ju finns med – men i New York då.

AIK: Linnér – Granli, Karlsson, Jansson – Sundgren, Larsson, Kofi Adu, Ylätupa, Lindkvist – Goitom, Elyounoussi

New York: Johnson -Tinnerholm, Chanot, Mataritta, Sweat – Ring, Morales, Pablo Torres – Castellanos, Lewis, Mitrita

Efter 30 minuters spel: så skadade sig AIK:s Adu. Det högg till i magtrakten på stjärnan på gräns till ljumske. Han byttes ut av Norling direkt och ersattes av Bilal Hussein.
Inte bra för AIK
Annars ett passivt New York än så länge, amerikaner som mestadels spelar rakt in i AIK:s centrum och ganska lättläst på så vis för Solna-klubben.

HALVTID:

Första halvlek är till ända. Spelet har stundtals präglats av ett lågt tempo förutom i den första kvarten då AIK radade upp superläge efter superläge, men bortalagets målvakt var omutligt i målet och räddade allt. Oscar Linner fick också visa upp fina takter när han motade ett skott avlossat från City-spelare.

Andra halvlek är igång.

Efter 50 minuters spel: MÅÅÅÅÅÅÅÅL Mitrita – jänkarna gör 1-0 via ett kanonskott rätt upp i det första krysset, helt otagbart för Linner.

AIK replikerar direkt, med hjälp av en straffspark signerad Daniel Sundgren. Upprinnelsen till straffen: AIK:s nya finländare Ylätupa drev bollen innanför 16-metern för att sedan få ett krockben – klar straff. Revansch för mittfältaren som tappade boll vid New Yorks 1-0-mål.

Efter 65 minuter spel: Smäll på Elyounoussi som blir liggandes. Förmodligen ingen fara men byta ut mot Obasi som gör comeback i klubben. Även Ylätupa kliver av i sin debut. Ersätts av Gravius.

Efter 75 minuters spel: Gåfotboll just nu -spelarna ser något trötta ut. Obasi har kommit in och ersatt Tarik.

Efter 85 minuters spel: Det ser inte ut att bli något segermål i matchen, lagen ser rätt nöjda ut med att spela oavgjort. Inga direkta tendenser till offensivt anfallspel.

Matchen är SLUT.
AIK med oavgjort mot MLS-klubben New York City. Gnaget visade totalt sett inte upp något större spel men likväl en bra genomkörare för laget. Det blev i längden en förryckt match. I grunden fin kvalité och ett New York som man inte bollar bort. MLS kvalite växer.

AIK som exempelvis med trippel byten i 75:e minuten – Granli, Jansson och Goitom ut i ett svep – mot bland andra Ben Lamin och provspelaren Cletus, rapporterar FotbollDirekts utsände.

Efter AIK.s kvittering inga målchanser att tala om.