• Publicerat 8 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Jonathan Levi tar en paus från den norska jätten Rosenborg BK. 23-åringen lånas ut till Elfsborg resten av säsongen.
– Elfsborg var självklart – även om det fanns flera andra allsvenska lag intresserade så har det aldrig funnits några tvivel om att det var här jag ville vara, säger mittfältaren till klubbens hemsida.

Jonathan Levi var uttagen till den svenska landslagstruppen som åkte till Doha, Qatar i januari. Då yttrade han orden ”jag är bäst av alla”. I så fall har Elfsborg gjort ett riktigt kap med tanke på vilka allsvenska toppspelare som fanns med i den truppen.

i dag blev det alltså klart att mittfältaren går till Boråsklubben på ett lån som sträcker över den kommande säsongen.

– Det känns väldigt bra. Elfsborg var självklart – även om det fanns flera andra allsvenska lag intresserade så har det aldrig funnits några tvivel om att det var här jag ville vara. Det har varit hektiska dagar men nu är allt på plats – kritat och klart och jag är i Borås, säger Levi till hemsidan och fortsätter:

– Jag har väldigt höga förväntningar, både på mig själv, laget och på staben. IF Elfsborg har alltid varit en stor förening i mina ögon och jag förväntar mig att det kommer att bli fina resultat i år. Jag har lite koll på spelartruppen och med Jimmy som tränare tror jag att 2019 kan bli väldigt bra för oss. Jag är ganska säker på att placeringen kommer att bli betydligt bättre det här året.

Klubbchefen Stefan Andreasson är mycket nöjd med värvningen av Jonathan Levi.

– Att Jonathan väljer oss i konkurrens med flera andra klubbar känns riktigt bra och är ett bevis på att vi är en förening som attraherar spelare på hög nivå. Vi hoppas att det här ger signaler till vår omgivning att IF Elfsborg är att räkna med 2019, säger han.