• Publicerat 8 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

BK Häckens nye anfallare Kwame Kizito blickar tillbaka på den grymma tillvaron i Libyen och berättar om sina mål längre fram i karriären.
– När vi åkte till arenan stoppade de oss mitt på vägen. Fyra personer tog sig in i bussen och började slå oss, säger Kizito till Göteborgs-Posten.

Kwame Kizito blev nyligen klar för BK Häcken från Al-Ittihad. I en intervju med Göteborgs-Posten berättar han den ständiga kampen under tiden i Libyen.

– Ibland kunde du se lagen slåss efter matcherna. Jag är professionell fotbollsspelare, jag åkte dit för att spela fotboll. Om de ville slåss höll jag mig undan. Jag ville inte vara med om detta. Det var väldigt svårt, säger han till GP.

Det hände också att laget attackerades av fansen.

– Det var fasteperiod så vi spelade på kvällen och i elljus. När vi åkte till arenan stoppade de oss mitt på vägen. Fyra personer tog sig in i bussen och började slå oss, säger Kizito till GP.

Nu är 22-åringen lättad över att vara på plats i Sverige, som han upplever som ett mycket säkert land. I framtiden drömmer anfallaren dock om en annan spelort:

– Jag vill uppnå något för mig själv, uppnå något med laget jag spelar för. Jag ber till gud att jag ska få bli fotbollsstjärna, att alla ska få se mig, att alla ska gilla mig. Jag ber alltid att det här inte är den enda europeiska klubb jag kommer spela för utan att jag tar mig till nästa och sedan nästa nivå. Spela för Barcelona, spela för Real Madrid, spela för Chelsea. Jag är väldigt glad att bara vara i Sverige, säger han till GP.