MARBELLA: Fouad Bachirou blir kvar i Malmö FF. Han såg ut att gå förlorad till Minnesota i MLS innan Malmös pris ser ut att ha fått amerikanerna att backa. Nu har FotbollDirekts krönikör Patrick Ekwall träffat stjärnan nere i Spanien.
– Jag skrev på för att jag är lycklig här. Men det är klart att jag har höga förväntningar och vill spela i en liga på så hög nivå som möjligt, säger han till Ekwall.

Fouad Bachirou kom till Malmö FF i januari förra året.
Och han gjorde det i en affär värd cirka 7,5 miljoner för Östersund. Men efter den färska Europa League-succén så såg han nu ut att glida MFF ur händerna och gå till amerikanska MLS. Men amerikanerna uppges inte ha varit beredda att betala så mycket mer än 10 000 000 i övergångssumma.
Malmös ledning ville ha betydligt större marginaler än vad han köptes för – i synnerhet så i absolut centrum han varit för skåningarnas slutspelsavancemang i Europa League som lett fram till matcherna mot Chelsea.

Nu hävdas han istället bli allsvenskans kanske bäst betalda spelare med en lön på en bit över 200 000 kronor i månaden, en lön ett namn som även Marcus Antonsson uppges vara i närheten av. Där är det näppeligen inte många andra allsvenska namn som befinner sig, på över 200-nivån.

Men trots den årslånga förläningen nu med Malmö så vill Bachirou utomlands. Det säger han. Nu vill han fortsätta på en så hög nivå som möjligt inför kommande sommarfönster i juli och augusti. Det är han öppen med.

Patrick Ekwall har anlänt till Marbella och träffade direkt den forne Östersundsstjärnan för en längre tv-intervju.