• Publicerat 7 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Uwe Rösler om uppladdningen inför Chelsea-mötena – skadeläget dissekeras, snacket kring de påskrivna kontrakten med Fouad Bachirou och Lasse Nielsen avhandlas och potentiell startelva diskuteras. 
– Jag pratade med Niclas (MFF:s vd) och Daniel (föreningens sportchef) och tackade dem för motståndskraften och den begäran klubben har visat i detta fallet, säger MFF-tränaren i intervju med FD:s krönikör Patrick Ekwall.

Den tidigare MFF-tränaren Magnus Pehrsson misslyckades grovt i de inledande matcherna av säsongen. Efter omgång nummer nio var tålamodet slut, Uwe Rösler tillträdde och fick agera brandsläckare.

Tysken fick direkt fart på grejerna och Malmö jobbade sig stadigt upp mot tabelltoppen. I sista omgången stod allt på sin spets. Skulle det bli Hammarby eller mesta mästarna som skulle knipa den sista platsen till Europa League. Bajen höll inte för trycket utan MFF kunde slinka förbi efter stort drama.

Parallellt med allsvenskan har de himmelsblå tampats ute i Europa, först i Champions League-kvalet som efter uttåg övergick till kval för Europa League. I den sista kvalrundan mot de danska motståndet Midtjylland blev det seger över två matcher – ett avancemang till gruppspelet var säkrat.

Där lottades Besiktas, Genk och Sarpsborg fram i grupp med MFF. Ett klurig gäng skulle det visa sig. Belgarna blev för svåra, Besiktas och Sarpsborg blev istället huvudkonkurrenterna till Malmö i första hand. En strid som ”Di Blåe” gick vinnande ur, efter en rysare borta mot Besiktas i sista omgången, där segersiffrorna skrevs till 1-0.

Snart två månader efter den imponerande insatsen inleder ex-mästarna nu sin säsong före alla de andra allsvenska konkurrenterna. Chelsea står på menyn kommande torsdag – vilket möte det kan bli.

Här nedan kan du höra Patrick Ekwall prata med Uwe Rösler.