BELEK. FD är i Turkiet för att följa Hammarbys uppladdning inför den svenska säsongen. Våra utsända Anton Zetterman och Peder Venseth finns på plats mellan den 2 februari – 9 februari och här är Antons dagsfärska tankar inför sista dagen och Hammarbys avslutningsmatch på lägret.

BLOGG FRÅN BELEK – MED UTSÄNDE ANTON ZETTERMAN.

Det börjar närma sig sista dygnet för vår del här i Belek och vi har nu vadat igenom hotellbuffén så många gånger att man börjar längta efter pastan och tonfisken därhemma.

Hammarby har träningsmatch i morgon. Det återstår för Bajen sedan fem dagar på lägret med endast träningar, inga fler matcher kommer bokas in. Det sade Stefan Billborn efter dagens träning.

Och det är ju inte utan att man förstår om Hammarby drar sig för det här med att boka träningsmotståndare i Belek.

I dag var det stor förvirring kring vilka man skulle möta i morgon. Det var bestämt inför lägret att Pohang Steelers från Sydkorea skulle mäta krafterna med Bajen.

Sedan ändrades det till japanska Shonan Bellmare. Så i dag kom plötsligt sensationella uppgifter om att Pohang Steelers var tillbaka i värmen.

Det här kanske inte en själ bryr sig om därhemma, men vi (och Fotbollskanalens Martin Petersson som kommit ned till Turkiet) tog det sannerligen på största allvar och slängde upp en snabb uppdatering, komplett med bekräftelse av Jesper Jansson. Pohang Steelers trots allt.

Fem minuter senare dyker en kille som visar sig vara från matcharrangören upp i lobbyn och tvärdementerar match mot Pohang Steelers, det är Shonan Bellmare och absolut inget annat. Det har förts diskussioner med Pohang Steelers, men de är nu helt ute ur bilden.

Det kan ha varit läge att vara kall och vänta in någon slags grundmurad bekräftelse istället för att göra två fel till ett rätt och snabbpublicera igen. Men när Hammarbys mediaansvarige Axel Pershagen ringde upp och sade att Shonan Bellmare nu är slutbudet så körde vi.

Det är fullt möjligt att vi på FD nu har byggt upp matchen genom att publicera fyra artiklar i följande led:

Pohang Steelers -> Shonan Bellmare -> Pohang Steelers -> Shonan Bellmare.

***

Pohang Steelers och Shonan Bellmare bor bägge på samma hotell som Hammarby, det omsusade Kaya Palazzo Golf Resort. I går hände något märkligt på hotellet och mycket talar för att något av de här två lagen var inblandat.

På väg till toaletten som ligger i en korridor bortanför lobbyn så ser jag ett tiotal fotbollsspelare med asiatiskt utseende, iklädda svarta overaller. De var uppradade på ett perfekt led och en efter en gick de in på toaletten som ett lämmeltåg.

Jag kommer från andra hållet och in på toaletten som är stor som en skolmatsal och där inne står ytterligare cirka tio spelare och urinerar vid pissoarer som står uppställda på två sidor. Ytterligare några tvättar händerna, och det ansluter efterhand spelare till handfatet. Allt är perfekt synkroniserat och det uppstår aldrig några köer utan det är ett naturligt flyt hela tiden.

Det hade ju varit en sak om de bara tvättat händerna efter maten, som när man gick i förskolan och hade ätit mellanmål. Hade varit nog så imponerande och framför allt kanske mindre märkligt. Men att alla spelare var pissnödiga samtidigt?

Om det här var Hammarbys motståndare Shonan Bellmare (eller är det rent av Pohang Steelers?), och om de bara är hälften så välorganiserade ute på planen som på toaletten, ja då kommer det bli ruggigt svårt för Bajen att skapa ens en halvchans framåt imorgon.

***

Träningen i dag var kortare än vanligt, det var regn och begynnande lera på planen och frågan är hur det ser ut i morgon vid match. Tipsextraromantiker hade älskat det men det var ändå rätt skönt att komma in i värmen på hotellet efteråt.

Bland de som imponerat under träningarna framhåller jag såväl Curci som Blazevic i målet,Kossounou Odilon, Tim Söderström, Leo Bengtsson och inte minst Vladimir Rodic.  Rodic strålar av självförtroende och driv och blir intressant att följa den här säsongen.

Någon startelva till imorgon har vi inte än men Blazevic lär stå i målet för Curci är nog inte helt redo och nye Jean Carlos lär få starta på vänsterbacken. Billborn hintade ganska tydligt om det. Det lät som han hade en del funderingar kring elvan och den kommer nog först i morgon, även för spelarna. Spännande med ”den nye Neto Borges” Jean Carlos, vi håller våra extra ögon på honom i morgon!

***

Till sist, det HÄR hade gått oss förbi, trots att vi befinner oss här i Belek. Sådant man gärna sluppit.