DUBAI. Oro i AIK-lägret efter att otursförföljde Joel Ekstrand, 29, klivit av träningen skadad och försvann snabbt från anläggningen utan att svara på frågor. Och var det fredagens startelva vi fick se i dag? Här är FD:s utsändes träningsrapport från onsdagen.

Vädret?
Näst intill klanderfritt. Typ 25-26 grader och inte ett moln så långt ögat kunde nå. Ska man klaga på något så var det lite blåsigt. Egentligen ganska skönt, men mindre bra när man ska spela in videointervjuer.

Medial uppmärksamhet?
Fullsmetat i mediefållan i dag. Utöver yours truly, Fotbollskanalen, Expressen och AIK Sportlib så anslöt Sportbladets Fredrik Jönsson och något form av reklamkampanjsfilmaregäng.

Vilka tränade inte? 
Robert Lundström och Stefan Silva. Oroväckande nog för AIK tvingades Joel Ekstrand lämna träningen mitt i passet. Jag såg inte vad som hände men en sammanbiten Ekstrand tog sig snabbt in i omklädningsrummet, tog sitt pick och pack och cyklade iväg till hotellet utan att svara på frågor. Jag fick tag i assisterande sportchef Henrik Jurelius som meddelar per sms:

”Han undersöks i skrivande stund. Efter det fattas beslut om hur hans fortsatta träning planeras”.

Ett kryptiskt svar och man vill ju inte dra för stora växlar. Men visst lider man med Joel Ekstrand, som äntligen känts helt fri från bekymmer, om det är något nytt bakslag. Vi får säkert reda på mer i frågan på träningen i morgon. Positivt besked dock kring Per Karlsson som är tillbaka i full träning.

Vad innehöll träningen?
Fokus låg på anfallsspel inför matchen mot New York City på fredag. Uppbyggnadsspel och övergångar in i sista tredjedelen. Sen var det spel elva mot elva där förstaelvan såg ut som följer:

Linnér – Granli, Karlsson, Jansson – Sundgren, Larsson, Adu, Ylätupa, Lindkvist – Goitom, Elyonoussi. 

Det här kan mycket väl vara startelvan vi ser på fredag sett till formbesked på träningarna.

Stack någon ut?
Per Karlsson hade något eller några riktigt fina uppspel. Bland annat en magisk krossboll med vänstertassen(!). Satt perfekt på en framstörtande Sundgren. Hört från säkra källor så har han – trots sin stigande ålder – blivit en mycket bättre passningsspelare sista åren.

Hur såg nyförvärven ut?
Jag maler på med att Granli imponerar i sitt offensiva spel. Lugn, trygg och fokuserad med bollen. Obasi gnuggar på men placerades i b-skutan som hade svårt att skapa något vettigt tillsammans. Ylätupa blixtrar till men här ser jag fram emot att se honom mot New York City för att ge en mer rättvis bedömning. Provspelaren Cletus Nombil gjorde inget särskilt avtryck och känns som en värvning på sikt om AIK nu skulle välja att gå för honom.

Planen imorgon? 
Samma tid, samma kanal. Träningsstart runt 10:30, den sista innan matchen i Abu Dhabi. Där lär Björn Wesström vara närvarande och säkerligen få en och annan fråga om värvningen av Anton Salétros som blev känd under onsdagen.

Något övrigt?
Spana gärna in senaste avsnittet av 08 Fotboll där jag gör ett gästspel med en rapport från Dubai. Hittas runt 38 minuter in i programmet.